Microsoft Surface Pro LTE-modeller kommer faktiskt 2017, Microsoft försäkrar

Microsoft Surface Pro LTE ryktades senast att komma 2018 och nu är det tillbaka till att vara planerat för en release 2017, enligt Microsoft själv. Idén om en mobilansluten bärbar dator är viktig idag, med alla på språng och WiFi är inte säkert längre på grund av den senaste Krack Attack.

Surface Pro LTE ryktades senast för att komma till återförsäljare våren 2018, åtminstone enligt MSPoweruser. Microsoft klargjorde frågan och meddelade att produkten kommer att komma senare i år, som lovat. Mer information om tillgänglighet kommer att avslöjas “under de kommande månaderna”. Enheten kommer att använda en Qualcomm Snapdragon X16 LTE modem, som vanligtvis är ihopkopplat med en Snapdragon 835-processor.

Naturligtvis är det inte fallet på Surface Pro, som använder Intel-chipsets. Modemet kommer att vara en stor sak, eftersom det borde finnas på alla de många kommande Snapdragon 835-bärbara datorerna med Windows på ARM, som Lenovo, ASUS och Acer arbetar med. Försäljningen förväntas ske omkring den 1 december, om inte tidigare. Batterilivslängden för Microsoft Surface Pro LTE-enheter kommer inte att påverkas av inkluderingen av mobilanslutning, med löftet om 90% batteritid förblir densamma.

Det är bara Core i5-modellerna som får det nya alternativet, senast vi hörde.

Relaterade artiklar

Back to top button