Microsoft Surface Pro 4 står inför flimrande skärmproblem, sätter på …

De Microsoft Surface Pro 4 har inte varit i nyheterna på ett tag nu, men det är tillbaka tack vare någon dålig press. Det verkar som om enheten har vissa flimrande skärmproblem som kan lösas genom att sätta enheten på is. Låt oss se hur.

Detta är inte alls en ny defekt, eftersom hundratals användare har klagat på Microsofts supporttråd det senaste året angående den flimrande skärmen på 2 i 1-maskinen. Surface Book hade också liknande problem efter sin debut 2015. Microsoft fixade problemet i så fall, men den här gången blir det svårare att göra det. Det verkar vara ett hårdvaruproblem och inte en mjukvaruproblem för Surface Pro 4.

Det är ett klassiskt fall av överhettning och vissa användare har använt sig av att placera tabletten i lådor med påsar med is. Berörda användare har kommit med sin egen webbplats, som visar upp problemet. Det kallas redan “Flickergate” och en potentiell fix är att placera skiffer i frysen. Det är bara en tillfällig fix, eftersom flimmern kommer tillbaka efteråt.

Problemet är att det har gått ett tag sedan enheten lanserades och de flesta sådana modeller är utom garanti. Vissa användare slutade till och med betala så mycket som $ 800 till Microsoft för ett utbytesprogram för garanti för att åtgärda detta. Ett större problem är att Surface-modellerna är svåra att reparera, så det ser inte bra ut. Vi har skrivit om ytproblem tidigare, men vi trodde att de var borta i modern tid. Tydligen inte, så Consumer Reports var på något.

Relaterade artiklar

Back to top button