Microsoft saktar ner Windows 10-datorer –

För detta NTDev Bloggen kontrollerade installationstid, uppstartstid, starta om vad som krävs för att öppna ett Win32- och UWP-program, sökning, prestandatester, stress, Windows Defender-snabbskanning, lagringsprestanda och slutligen tiden det tar att stänga av operativsystemet. Siffrorna nedan hänvisar till systembyggen för varje version:

  • Build 10240 Final Release
  • Build 10586 novemberuppdatering
  • Build 14393 Anniversary Update
  • Build 15063: Creators Update
  • Bygg 16299: Fall Creators Update
  • Build 17134: uppdatering från april 2018
  • Bygg 17763: uppdatering från oktober 2018
  • Bygg 18363: Uppdatering november 2019
  • Build 19041 Uppdatering maj 2020

Start, omstart och nästan allt långsammare

Börjar med installationstid , siffran ändrades, där 1809 är den som varade längst – 18 minuter 40 sekunder. Tiden har alltså ändrats i olika versioner, men i dagsläget är den bara något mer än en minut längre än i den första versionen av systemet.

Laddtid försämras stadigt och ökar från 13 sekunder med den första versionen till 34 sekunder med den nuvarande versionen.

Något liknande händer med omstarttider där det började på 24 sekunder och för närvarande är 39 sekunder, troligen på grund av säkerhetsförbättringar som har integrerats i systemet.

Öppenhet i ansökan också ständigt förändrats till det sämre. Av de 7 sekunder som krävdes i början är det nu 16 sekunder. Trenden är densamma med UWP.

Grafikprestanda verkar vara en betydande förbättring jämfört med den senaste versionen, det tog bara 24 sekunder att köra ADeltaX REGDI32 benchmark. Men att kontinuerligt öppna Win32-program till sin gräns visar att prestandan har försämrats jämfört med tidigare versioner.

Det som har förbättrats från början är Windows Defender prestanda som nu slutför en fullständig genomsökning på kortare tid än den startade, tar 14 sekunder jämfört med 16, medan det i den tidigare versionen tog 9 minuter.

Det förbättrades också Lagringsprestanda nå mycket höga priser i de tre senaste versionerna av Windows 10.

Till sist, avstängningstid varierade mycket, även om det förblev relativt stabilt mellan 6 och 11 sekunder, med början vid 10 och slutade vid nuvarande 11.

Långsammare för mer säkerhet

Vad kan alla dessa förändringar ha varit? Kanske Microsoft utan att oroa sig resursförbrukning lika mycket som tidigare, när han hade mobiltelefoner, lämnade ett litet lager så att mer resurser kunde förbrukas utan problem. Men han också förbättrad säkerhet system och kvantitet föremål att kontrollera vid alla tidpunkter, vilket förmodligen hade störst inverkan. I utbyte mot att vi praktiskt taget glömde virus på våra datorer har vi alltså ökat uppstartstiden för hela systemet något.

Relaterade artiklar

Back to top button