Microsoft Office 365 medföljande program, bästa pris och uppgraderingar –

Vad är Office 365?

Microsoft 365 , eller Office 365, planerar Microsoft att erbjuda oss sin kontorssvit som en tjänst … Det vill säga att istället för att betala för en full licens, vilket är ganska dyrt för att kunna använda våra program, kan vi spara pengar genom att betala för ett abonnemang. Så så länge vi betalar kan vi använda paketet på obestämd tid, och om vi slutar betala (något vi kan göra när som helst) kommer vi helt enkelt inte att kunna använda programmen.

En av fördelarna med att använda Office 365 det faktum att vi alltid kommer att ha den senaste versionen av programmen. Du behöver inte längre tänka på 2016, 2019, 2021 version … Word, Excel och andra applikationer i paketet kommer att visas med suffixet “365”, de kommer att uppdateras till den senaste versionen och kommer alltid att ha den senaste förbättringar och nya funktioner implementerade av Microsoft. Dessutom kommer vi att kunna använda dessa program från mobiltelefoner eller surfplattor, vilket är omöjligt i den vanliga versionen. Och till allt detta måste vi lägga till ytterligare tjänster som ingår i paketet (särskilt One disk storage).

Grundläggande fel är att sviten aldrig blir vår. Om vi ​​betalar för en vanlig licens, även om vi inte har rätt att uppgradera till nyare versioner, tillhör licensen oss och vi kan alltid använda den utan att betala något annat. När vi slutar betala för 365 kommer vi inte längre att kunna använda programmen. En annan nackdel är att vi sannolikt kommer att betala för tjänster vi inte använder. Chansen är stor att vi inte kommer att ringa Skype-samtal och vi kommer inte att använda Access eller Publisher. Och genom att betala för prenumerationen betalar vi för allt detta.

Program och tjänster som ingår i Microsoft 365

När vi betalar för denna prenumeration ingår Office-kärnprogrammen som standard: Ord , Excel och PowerPoint … Dessa program alltid uppdaterad till den senaste versionen (vi kan glömma versioner som 2019 eller 2021) och det ger oss till och med tillgång till Insider-utvecklingsgrenen där vi kan testa nya funktioner före någon annan. Utöver standardprogrammen kommer vi även att kunna använda andra verktyg som t.ex En anteckning och Syn att hantera vår post, göra anteckningar och bli mer produktiv. Om vi ​​använder databaser tillåter prenumerationen oss också att använda Logga in … Och om vi har layouter, då från Microsoft Publisher

En annan tjänst som ingår i ditt Office 365-abonnemang: 1 TB lagringsutrymme (per användare) i OneDrive , företagsmoln. Således kan vi använda detta moln för att dela filer med andra människor eller hålla säkerhetskopior av våra viktigaste filer. Ett abonnemang ger oss också tillgång till en personlig butik, ett dubbelkrypterat säkert utrymme där vi lagrar vår mest känsliga data. Det ger oss också 60 minuter per månad för samtal till Skype

Microsoft 365 tillåter oss att använda dess program och tjänster på både Windows och macOS. Dessutom är det den enda versionen som tillåter oss att använda Word, Excel och PowerPoint på Android och Ios.

Office 2019/2021 365 kontor
Tillgänglighet Endast PC Office 2019/2021 Office 365 Windows, macOS, mobil
Ytterligare tjänster Office 2019/2021 nr Office 365 1 TB på OneDrive, 60 min/månad med Skype
Uppdateringar Endast Office 2019/2021-versionen Office 365 Alltid uppdaterad
Teknisk support Office 2019/2021 60 dagar Office 365 Alltid
Pris Office 2019/2021 150 €, engångsbetalning Office 365 € 69 / år (Personligt – 1 användare)
99 euro per år (Hem – 5 användare)

Pris: var kan man köpa Office billigare?

Istället för att betala 150 € för en specifik version som endast är giltig för datorer, erbjuder Office 365 mycket mer överkomliga priser. Vi kan välja mellan två olika typer av abonnemang. Den första är personlig version. Efter pris 69 euro per år (eller 7 euro per månad) kommer vi att kunna dra nytta av alla fördelar med denna licens för en användare. Å andra sidan, för 99 euro per år , eller 10 per månad, kan vi köpa familjeversionen. Detta gör att vi kan dela prenumerationen med 5 andra personer (totalt 6) så att alla kan använda Office-programmen och ha 1 TB lagringsutrymme för dem utan att betala mer.

Medan 69 och 99 är de officiella priserna för Microsoft-utgåvor, finns det sätt köp Office 365 mycket billigare … På Amazon kan vi till exempel ofta hitta erbjudanden (Prime Day, Black Friday, etc.) som gör att vi kan köpa den personliga versionen för 52 euro och familjeversionen för mindre än 50 euro. Därmed är besparingarna mer än betydande.

Dessutom kan vi använda viktiga återförsäljningswebbplatser som tillåter oss att få Office 365 (om än i dess modalitet för företag) för cirka 10 €. Problemet med den här typen av nycklar är att vi inte har någon kontroll över kontot eller molnet och det kan skapa problem för oss.

Ladda ner, installera eller uppdatera Office

Så fort vi betalar för prenumerationen kan vi ladda ner programmen från denna länk. Vi behöver bara trycka på ” Inrätta kontor »För att ladda ner lämpligt installationsprogram, som automatiskt laddar ner de senaste versionerna av programmen och installerar dem på vår dator.

Ladda ner Office 365

Genom att klicka på den här knappen kommer vi att kunna anpassa installationsprogrammet som vi vill ladda ner. Vi kan välja språk som programmen ska installeras på och om vi vill ladda ner 32-bitars eller 64-bitarsversionen av Office-programmen. Dessutom kan vi också markera rutan som visas längst ned som låter oss ladda ner offlineinstallationsprogrammet. Detta inkluderar 32-bitars och 64-bitars versioner och gör att vi kan installera program på vilken dator som helst utan att vara ansluten, även om vi måste vara anslutna för att kunna aktivera programmen.

Ladda ner installation av Office 365

Problemet med det här installationsprogrammet är att det laddar ner och installerar alla program i sviten. Om vi ​​till exempel bara vill ha Word och Excel kan vi inte installera dem separat. Vi måste också installera Publisher, OneNote och Access, även om vi inte behöver dem.

Office 365-program är designade för uppdatera regelbundet automatiskt … Så till en början har vi inget att oroa oss för. Men om vi vill kan vi tvinga fram uppdateringar eller inaktivera uppdateringar från något av programmen. För att göra detta, öppna helt enkelt önskat Office-program och gå till avsnittet “Konto”.

Här hittar vi detaljerad licensinformation samt uppgraderingsalternativ.

Uppdatera Office Word 365

Om vi ​​klickar på ” Uppdatera nu », Vi kommer att ansluta till Microsofts servrar, ladda ner den senaste versionen och installera den på vår dator. Det säkraste är att vi redan har ett uppdaterat Office så vi behöver inte oroa oss för det.

Om du inte vill att programmet ska uppdateras behöver vi bara välja alternativet “Inaktivera uppdateringar”. Office 365 kommer inte längre att uppdateras automatiskt, men vi kan fortsätta att uppdatera program manuellt.

Hantera din Microsoft 365-prenumeration

Allt relaterat till Office-prenumerationer och tjänster kan nås från Microsoft-kontopanelen, som vi kan komma åt härifrån.

När ditt Office 365-konto löper ut

När vår prenumeration upphör skickar Microsoft vanligtvis olika e-postmeddelanden till oss som varnar oss om att vi har ont om tid. Dessa e-postmeddelanden gör att vi kan förnya vår prenumeration i tid innan det är för sent att sluta använda vår Office-svit för ett ögonblick.

Men i vår Microsoft-instrumentpanel kommer vi att kunna kontrollera statusen för vår prenumeration när som helst. För att göra detta, ange din profil och följ länken ” Microsoft 365-hantering “Som visas till höger om vår användare.

Office 365 - Controlar-abonnemang 1

På den nya sidan som programmet kommer att öppna kommer vi att kunna se status för vår prenumeration. Vi kan se vilken typ av prenumeration vi har (årlig eller månadsvis) och datum för nästa betalning. Detta kommer att vara utgångsdatumet för vår Office 365. Dagen innan kommer att vara den sista dagen vi behöver bestämma oss för om vi vill förnya vår Microsoft-prenumeration.

Office 365 - Controlar-abonnemang 2

Om vi ​​inte gör något förnyas prenumerationen automatiskt den dagen. Om vi ​​vill undvika onödiga frustrationer är det därför bäst att avbryta den automatiska förnyelsen.

Hur man avbryter eller avslutar prenumerationen

Om vi ​​inte planerar att fortsätta använda det här paketet är det bästa vi kan göra att avsluta prenumerationen. Om vi ​​väljer bort Office 365 kommer vi inte längre att vara berättigade att använda svitens program och kommer inte längre att ha tillgång till alla tjänster som tjänsten erbjuder oss. I fallet med OneDrive, till exempel, går vi tillbaka till de gratis 15 GB, och filer som är större än så 15 GB kommer att frysas ett tag så att de kan laddas ner innan de raderas.

För att avsluta prenumerationen på Microsoft 365, från ” Microsoft 365-hantering “Som vi såg i föregående stycke, kommer vi att trycka på” Control “-knappen, som finns under knappen för förnyelsedatum, och vi kommer att se en ny panel som liknar följande.

Office 365 - Controlar-abonnemang 3

Om vi ​​trycker på knappen ” Säga upp ”Vi kan avbryta automatisk förnyelse. Vi kommer att kunna se en ny sida där hon kommer att berätta för oss vilka förmåner vi förlorar och föreslår att vi byter till en månadsbetalning istället för en årlig, för att inte betala mer. Likaså, om vi inte är intresserade av något, kan vi avbryta allt.

Office 365 - Controlar-abonnemang 4

Länken “Ändra” låter oss snabbt växla mellan månads- eller årsläge, eller direkt avaktivera automatisk förnyelse. Vi kan också ändra den automatiska betalningsmetoden eller aktivera Office 365 kontantkort att förnya ditt abonnemang utan att betala mer.

Om ditt abonnemang är mindre än 30 dagar gammalt kan vi begära en återbetalning vid uppsägning för att undvika avbokningsavgifter. Annars kan vi, genom att säga upp din prenumeration, fortsätta att använda Office 365-förmånerna fram till slutet av prenumerationsdatumet.

Dela Office 365 med familj eller vänner

Den största fördelen med att använda Office 365 är möjligheten att dela ditt abonnemang med släktingar (eller inte särskilt bekanta, det beror på var och en). V Office 365 familjeutgåva låter dig dela ditt abonnemang med 6 personer (oss och 5 till), så appar och OneDrive-lagring är mycket billigare när du delar det totala antalet med 6.

För att dela en prenumeration måste vi skapa en familjegrupp. För att göra detta kommer vi åt följande länk och därifrån kan vi börja dela prenumerationen och hantera hela familjegruppen.

Office 365 Jämförelse - 1

Vi kan klicka på “Börja dela” för att dela prenumerationen med en annan person. Vi kan välja om vi vill bjuda in en annan person till oss, via e-post eller via länk. Om vi ​​känner till e-postmeddelandet (särskilt om det är från Outlook) kan vi bjuda in det direkt från det. Annars kan vi skapa en länk och skicka den till dig, till exempel via WhatsApp.

Office 365-jämförelse - 2

När en annan person ansluter sig till oss måste vi acceptera det så att de blir en del av familjegruppen. Väl inne kan du börja dra nytta av alla fördelar med Office 365. Din data (till exempel från OneDrive) kommer alltid att vara isolerad och konfidentiell om du inte frivilligt väljer att dela den.

Relaterade artiklar

Back to top button