Microsoft läcker säkerhetsnycklar som låter skadlig programvara installeras på …

Det finns en ny säkerhetsblunder som går runt och det har inte att göra med Apple eller Google den här gången, utan snarare med Microsoft. Det verkar som om Windows-skaparen tydligen har läckt ut en serie säkerhetsnycklar som tillåter Windows-datorer, surfplattor och telefoner att låsas upp och laddas med andra operativsystem och program som kan vara skadliga.

shutterstock_348698471_Microsoft-1200x600

Upptäckten kommer från säkerhetsforskare MY123 och Splistream, som gjorde avslöjandet den här veckan. Det har faktiskt pågått ett tag och Microsoft släppte till och med några korrigeringar, men utan stor effekt. En patch kom i juli och en annan förväntas också snart. Forskare hävdar att det är omöjligt för Microsoft att göra nycklarna värdelösa.

Saken är att saker och ting inte är så dåliga som de verkar vid första anblicken, eftersom användaren fysiskt skulle behöva komma åt målenheten och använda nyckeln och sedan installera programvara på maskinen. Dessa “gyllene nycklar” kan låsa upp alla enheter som är förseglade med Secure Boot och i princip på enheter som inte tillåter dig att inaktivera Secure Boot även om du har administratörsrättigheter, som till exempel ARM Windows RT-skiffer.

Tja, nu kan du gå bortom blocket och köra GNU / Linux eller Android.

Relaterade artiklar

Back to top button