Microsoft kräver uppdatering för fler användare –

Alla versioner av Windows 10 fram till 2020 stöds inte längre. Och tyvärr finns det fortfarande ett stort antal användare som använder några av dem, till exempel 1909. Detta är farligt eftersom det finns många säkerhetsbrister som äventyrar användarnas säkerhet. Ärliga Windows 2004 version 10 kommer att sluta få stöd om mindre än 6 månader, vilket återigen är farligt.

Trots att Microsoft tidigare lovat att detta inte kommer att hända, är Microsoft tillbaka på sina gamla sätt.” för användarnas skull … “Och alla som använder versioner av Windows 10 som inte stöds eller versioner som 2004 som är på väg att avsluta sådant stöd kommer att tvingas uppgradera till 21H1.

Windows 10 21H1 tvingas installera

Nya versioner av Windows släpps ofta i vågor. Detta innebär att användare med modernare hårdvara kommer att få det först, lämnar datorer med äldre hårdvara, eller potentiellt motstridiga konfigurationer , andra. Med varje våg felsöker Microsoft uppdateringen för att undvika problem med att ladda ner och installera den nya versionen.

Som vi sa, på 14 december i år Den populära versionen 10 av Windows 20 1H2004 har upphört. Och för att förhindra brist på kundsupport började Microsoft tvinga nedladdning och installation av uppdateringen för användare. Även om detta inte gäller för 100 % av användarna, får fler och fler användare den nya OS-versionen på detta sätt.

Vi minns detta 21H1 – mindre uppdatering … Jämfört med version 2004 eller 20H2 innehåller denna inga större förändringar eller nyheter, utan fokuserar snarare på att fixa buggar och felsöka operativsystemet för att säkerställa den bästa upplevelsen. Uppdateringen laddas ner och installeras på bara några sekunder, så datorn kommer att uppdateras efter omstart.

Uppgradera till Windows 10 21H1

Tvinga blockuppdateringar

Även om det inte borde finnas någon anledning till detta eftersom vi alltid bör försöka använda den senaste versionen av operativsystemet om vi inte vill tvinga en uppdatering vi kan säga till operativsystemet att vi inte vill det. Naturligtvis, om vi har Windows 10 Pro installerat.

För att göra detta måste vi öppna gruppolicy genom “gpedit.msc” och gå till Administrativa mallar> Windows-komponenter> Windows Update> Windows Update for Business. Här kommer vi att välja “Välj målversionen av funktionsuppdateringen” och välja den exakta versionen vi vill stanna på. Vi kan välja 1909, 2004 eller någon annan version. Och på så sätt kan vi undvika påtvingade Windows 10-uppdateringar.

Relaterade artiklar

Back to top button