Microsoft kommer att stödja 1080p xCloud-streaming för Xbox Game Pass

Microsoft testar 1080p (för närvarande är Xbox Game Pass-molnspel begränsade till 720p) xCloud-strömmar för Xbox Game Pass. I avsaknad av språnget till nästa generations konsoler verkar Microsoft arbeta på sina nya spel för att fortsätta nå sina spelare på andra sätt, som streaming.

xCloud-strömmar kommer att stödja 1080p

xCloud vill komma ikapp Stadia och GeForce NU i upplösningsstöd. Hittills har Microsofts spelströmningstjänst varit begränsad till 720p för att vara effektivare i bandbredd och prestanda, men tyvärr innebar detta att spel inte kunde njuta av mycket mer av den upplevelse som spelare för närvarande letade efter, utöver genomsnittliga upplösningar.

Det ser dock ut som att Microsoft äntligen kommer att försöka sätta stopp för denna mindre nackdel, eftersom Xbox-teamet redan håller på att avsluta tester för att inkludera denna uppdatering upp till 1080p.

Microsoft tar med Xbox Game Pass till Windows

Detta är dock inte den enda förväntade förändringen. En annan stor uppdatering är ankomsten av Windows-kompatibilitet för xCloud. Det är ett riktigt viktigt steg med tanke på det stora antalet datorer med Windows-operativsystem som finns tillgängliga.

Microsoft kommer att stödja 1080p xCloud-strömmar för Xbox Game Pass

Tjänsten kommer att kunna köras på nästan alla prestanda stationära, bärbara eller mini-datorer så länge de har en bra internetanslutning. För att komma åt tjänsten kommer användare att kunna använda själva Xbox-appen eller den webbläsare de väljer. Tjänsten kommer också att vara kompatibel med ARM-baserade Windows-enheter som Microsofts Surface Pro X, förutom att ge stöd för pekskärmskontroller och gyroskopiska sensorer.

Å andra sidan talar allt för att xCloud och Xbox Game Pass Ultimate kommer att finnas tillgängliga för iOS också, även om det inte finns några nyheter om deras eventuella ankomst till macOS för tillfället. Som väntat valde Microsoft att köra det i webbläsare utan en dedikerad app på Apple-enheter.

Relaterade artiklar

Back to top button