Microsoft föreställer sig ett dubbelt ljudsystem för Andromeda / Surface …

Microsoft

Fastän Microsoft har förnekat alla rykten om utvecklingen av en hopfällbar smartphone, patent som är associerade med en sådan enhet fortsätter att visas online, vilket bekräftar att IT-jätten planerar en sådan produkt. Idag upptäcker vi till exempel ett nytt patent associerat med Microsoft Andromeda / Yta Telefon som avslöjar ett slags dubbelt ljudsystem.

Denna teknik gör det möjligt för användare att justera volymen beroende på vilken typ av innehåll som visas i multitasking när den vikbara skärmen är uppdelad i två. Således är ett exempel det i rätt område där vi spelar ett spel medan vi till höger har ljudspelaren öppen. Här kommer användaren att kunna välja en annan volymnivå för var och en av de två aktiviteterna.

Microsoft

Det finns två inbyggda högtalare som kan användas separat för att spela olika ljudmaterial eller för stereoljuduppspelning. Ansiktsigenkänning kommer också att användas för att justera volymen automatiskt baserat på avståndet vi är från enheten eller när vi byter från en skärm till en annan.

Microsoft

Tydligen skulle tekniken också fungera när trådlösa hörlurar eller hörlurar är anslutna, och en annan funktion är att slå på tyst läge när användarens ansikte inte upptäcks.

Microsoft

Volymreglaget finns också på skärmprogramvaran och dokumentet indikerar möjligheten att se ström- och volymknappar med haptisk återkoppling. Vi vet dock inte om tekniken kommer att hamna på Surface Phone aka Andromeda och inte ens om den här enheten kommer att lanseras inom en snar framtid.

Relaterade artiklar

Back to top button