Microsoft fördröjer Surface Neo och Windows 10X till slutet av 2020, …

I ett drag som ingen överraskar, Microsoft har beslutat att dröjsmål de Surface Neo och Windows 10X efter semestern 2020. Det kan vara slutet av 2020, 2021 eller till och med senare. På papper förväntades Surface Neo och Surface Duo dyka upp under semestern, men i verkligheten måste vi vänta mer. Det finns ingen information om Surface Duo och dess potentiella förseningar.

Insiders talar om ett släpp närmare slutet av 2020, i bästa fall. Rapporten nämner inte Surface Duo, som nyligen har läckt ut en massa gånger och verkar närmare en slutprodukt. Windows 10X och Surface Neo kan påverkas av Covid-19-pandemin. Windows 10X skulle vara ett mer strömlinjeformat operativsystem, fokuserat på en dubbel skärm och vikbar upplevelse och appar som kan anpassas till att byta format, upplösningar och aspekter.

Surface Neo tillkännagavs i början av oktober 2019 och det är en enhet med dubbla skärmar som har två 9-tums paneler anslutna med ett fysiskt gångjärn. Detta påverkar inte Surface Duo, som körs på Android, inte Windows 10X. Det är vettigt att både Neo och Windows 10X blir försenade, eftersom enheten är plattformens promotor. Microsoft sägs ha flyttat fokus för att få Windows 10X på enheter med en skärm, som 2 på 1 bärbara datorer och konvertibler.

Detta bör också utlösa en dominoeffekt, med en modell som Lenovo ThinkPad X1 Fold inte kan starta sans Windows 10X. Microsofts källor talar om ”nya utmaningar”, “Virtualisering och enheter med en skärm som prioriteringar”, inte nödvändigtvis pandemin som orsak till förseningen. Tidigare i år gick det så bra för Microsoft att det pratades om en tidigare utgåva av både Surface Duo och Neo, till och med i sommar. Det verkar ha tappats.

Relaterade artiklar

Back to top button