Microsoft fixar allvarliga Windows Defender-nolldagsbuggar –

Microsoft åtgärdar Windows Defender Zero-day sårbarhet

Noll dagars sårbarheter dessa är de som används innan plåstret släpps. Ett viktigt problem som utan tvekan kan avslöja information på datorer och tillåta penetrering av externa hot.

från Microsoft de upptäckte en nolldagarssårbarhet spårad som CVE-2021-1647. Detta är fjärrkörning av kod som finns i en komponent i anti-malware-motorn (mpengine.dll). Mjukvarujätten har redan släppt en patch för att åtgärda detta fel.

Det bör också noteras att de skapade ett koncept för att utnyttja denna sårbarhet. Det kanske dock inte är tillgängligt för många datorer och kanske inte fungerar under vissa omständigheter.

I den senaste versionen Microsoft Malware Protection Engine version 1.1.17600.5 påverkas. Nolldag har fixats i version 1.1.17700.4. Därför är det viktigt att den här uppdateringen är installerad på användarnas datorer.

Hur man vet om vi är skyddade från denna sårbarhet

Det är viktigt att alltid behålla system och enheter uppdaterade … Sårbarheter som denna kan uppstå som vi har sett påverka Windows Defender. På så sätt kan vi kontrollera vilken version av Microsoft Malware Protection Engine som är installerad på vår dator. På så sätt kommer vi att veta om detta är den sårbara versionen eller om vi har den senaste versionen som åtgärdar problemet.

För att göra detta, gå till Start, skriv Windows säkerhet och öppna den. Vi kommer senare att gå vidare till inställningar , längst ner till vänster och klicka Om oss … Där kommer den att visa oss olika data relaterade till versionerna av Windows Defender som vi har installerat.

Vi är intresserade av informationen som visas bredvid motorversionen. I det här fallet, som vi kan se, är detta version 1.1.17700.4. På så sätt är datorn korrekt uppdaterad och är inte sårbar för en sårbarhet som Windows Defender kan hacka.

Frekventa uppdateringar

Var vänlig och uppmärksamma att Defender för Windows får vanligtvis uppdateringar minst en gång i månaden. Detta tjänar specifikt till att fixa buggar som den här som vi såg, samt att lägga till förbättringar för att uppnå bättre prestanda och förhindra intrång av hot.

Som vi alltid säger råder vi dig att uppgradera din hårdvara ordentligt. Det finns många fel som kan uppstå när man surfar på nätet, många typer av virus och hot som kan utsätta oss för risker på ett eller annat sätt. Det är mycket viktigt att vi alltid har de senaste versionerna för att undvika problem.

Vi har sett att Microsofts antivirus används flitigt i säkerhetssyfte. Vi lämnar dig en guide där vi förklarar vad du ska göra för att förbättra säkerheten för Windows Defender.

Relaterade artiklar

Back to top button