Microsoft blockerar Windows 7-drivrutinsuppdateringar med Windows Update –

Förra maj SHA-1 Trusted Root CA för Windows 7 och Windows Server 2008 har löpt ut. Detta certifikat krävs för att säkerställa integriteten hos data som tas emot via Windows Update. Utan det, förutom det faktum att Windows-uppdateringsprogrammet inte fungerar, garanterar ingenting oss att drivrutinen vi installerade verkligen är den vi laddade ner.

Efter att detta certifikat löpte ut försökte Microsoft börja använda signerade drivrutiner med en ny SHA-2 certifikat. Detta ledde dock till alla möjliga dataintegritetsfel och kompatibilitetsfel i operativsystemet. Inför oförmågan att fortsätta använda SHA-1-drivrutiner i Windows 7, bestämde sig Microsoft till slut för att avsluta funktionen och slog ytterligare en spik i operativsystemets kista.

Vissa användare kommer fortfarande att få signerade drivrutiner

Från och med igår, den 17 juni 2021, har användare av Windows 7 SP1, Server 2008 och Server 2008 R2 slutat ta emot signerade drivrutiner via Windows Update. Och beslutet går inte att vända. Användare registrerade sig dock i Advanced Security Updater (ESU) (det vill säga de med betalda Windows 7-uppdateringar) kommer fortfarande att kunna få signerade drivrutiner via Windows Server Update Services. Naturligtvis kommer tillverkarna från och med idag att behöva uppdatera drivrutiner och paketera dem på nya sätt för att få dessa användares uppmärksamhet.

Windows Hardware Compatibility Program (WHCP) drivrutiner kommer att fortsätta att arbeta med dessa versioner av operativsystemet fram till januari 2023.

Med elimineringen av Windows Update-drivrutiner avslutar Microsoft äntligen användningen av SHA-1 i Windows 7. Sedan den 2 augusti har företaget tvingat användare att installera SHA-2020 för att få nya ESU-uppdateringar. via Windows Update.

Andra sätt att uppdatera drivrutiner i Windows 7

Det var väldigt bekvämt att få drivrutiner via Windows Update. Men nu när Microsoft har tagit bort den här funktionen måste vi leta efter alternativ.

Ett sätt att ladda ner och uppdatera drivrutiner i Windows 7 är att använda ESU-uppdateringar. Som vi redan har förklarat kommer användare av betalda uppdateringar för detta operativsystem att fortsätta att få SHA2-signerade WHCP-drivrutiner. Dessutom kan vi även ta till att använda speciella program som t.ex Föraren booster eller Snappy Driver Installer Origin för att enkelt hitta, ladda ner och installera drivrutiner på Windows 7.

Slutligen, om vi tidigare laddat ner drivrutiner från vår dator och sparat dem, kan vi alltid installera dem manuellt på datorn så att allt fungerar bra. Vi kan till och med söka på varje tillverkares webbplatser efter uppdaterade drivrutiner för våra Windows 7-kompatibla komponenter.

Relaterade artiklar

Back to top button