Microsoft bekräftar att Windows 10X inte kommer 2021, kommer kanske aldrig att lanseras

Microsoft har bekräftat att de inte kommer att släppa Windows 10X 2021, och har föreslagit att uppdateringen i den form den tillkännagavs kanske aldrig kommer att se dagens ljus.

John Cable, Microsofts chef för Windows-service och leverans, bekräftade på tisdagen att Windows 10X inte kommer 2021. Istället delade Cable planer på att Microsoft kommer att införliva funktioner från operativsystemet i andra delar av Windows.

“Istället för att släppa ut en produkt som heter Windows 10X på marknaden 2021 som vi ursprungligen hade tänkt oss, drar vi nytta av lärdomarna från vår resa hittills och påskyndar integrationen av viktig grundläggande 10X-teknik i andra delar av Windows och produkter på företaget”, skrev Cable .

Detta beslut följer ett år av samtal med kunder och andra utforskningar. Cable sa att Windows “insåg att tekniken i Windows 10X kunde vara användbar på fler sätt och tjäna fler kunder än vi ursprungligen föreställde oss.” Som sådan har Microsoft beslutat att inte begränsa tekniken till bara en delmängd av kunder.

Microsoft tillkännagav operativsystemet Windows 10X 2019 tillsammans med enheter med dubbla skärmar som Surface Neo. Det var tänkt att vara en utveckling av det ikoniska operativsystemet med en avskalad och förenklad design och funktionsuppsättning.

I juli 2020 indikerade dock rapporter att utvecklingen av Windows 10X var försenad. Då föreslogs det att operativsystemet skulle kunna göra sin debut 2021. Tidigare i maj indikerade en annan rapport att utvecklingen kan ha skrotats helt.

Liksom Microsoft har Apple också moderniserat sitt Mac-operativsystem. Den senaste versionen, macOS Big Sur, introducerade designelement som först sågs i iOS och iPadOS och lade grunden för övergången till Apple Silicon.

Relaterade artiklar

Back to top button