Microsoft arbetar på en ny OneDrive PWA för Windows 10 –

OneDrive är Microsofts molnlagringsplattform. Windows 10 integrerar detta moln som standard på flera sätt. Till exempel kan vi se OneDrive-mappen integrerad i filhanteraren, från vilken vi kan komma åt våra filer som om de hade sparats på hårddisken (något mycket praktiskt, faktiskt), och vi kommer att ha en förvirrande och komplex synkroniseringsklient som är ansvarig för vad som gör att vi kan anpassa arbetet och hanteringen av synkroniseringsuppgifter.

Microsoft fortsätter att arbeta för att förenkla alla sina tjänster och fokusera mer och mer på Internet. Och en av de nästa som kommer att bli komplett PWA, fullt fungerande så att ingen missar något, kommer det att finnas detta moln.

Vad den nya OneDrive PWA kommer att erbjuda oss

Även om det fortfarande finns mycket arbete framför sig, arbetar Microsoft redan på den här nya versionen av deras molnlagringsklient som vi kan se på den här färdplanen. Microsoft lovar att efter att ha installerat PWA på en dator kan vi starta den som om det vore ett annat program installerat på PC:n, och använda det på samma sätt som vi kan använda webbversionen från en webbläsare.

OneDrive PWA vill erbjuda användarna samma funktioner och möjligheter som nu finns i skrivbordsprogrammet och på webben. Det vill säga vi kan ladda upp och dela filer för nedladdning och offlineåtkomst till alla filer som vi har sparat i molnet.

I nuläget vet vi inte när den här nya PWA-appen kommer att vara klar, även om Microsoft indikerar att den första versionen kan vara klar i mitten av juli och klar för alla i augusti. Denna progressiva webbapp kommer att vara speciellt designad för PC, Windows och macOS och vi kan installera den från Chrome, Edge och Firefox.

PWA: ett sätt att befria din dator från onödiga program

Progressiva webbappar vinner betydande popularitet bland användare. Istället för att ladda ner och installera dussintals program på vår dator som vi definitivt inte behöver (som WhatsApp, Twitter, Spotify eller Apple Music-klient), tillåter dessa appar oss att använda dessa tjänster utan att behöva installera något annat och utan att behöva om och om igen, öppna webbläsaren igen.

Vad PWA gör använd webbläsarmotorn för att öppna ett separat fönster för att ladda webbtjänsten i fråga. All data som skapas och sparas av detta program sparas i en separat katalog på datorn. Om vi ​​tar bort PWA kan vi alltså radera alla dessa data på en gång.

Ju färre egna program vi har installerat på datorn, desto smidigare kommer det att fungera. Och att se hur stora företag som Microsoft stöder detta applikationsformat är verkligen goda nyheter.

Relaterade artiklar

Back to top button