Micro Focus identifieras av Research in Action (RIA) som ledande inom Enterprise Service Management

Micro Focus, Service Management Automation X-lösning, toppar listan i 2021 års RIA Vendor Selection Matrix-rapport.

Det har meddelats att Micro Focus SMAX-lösningen har utsetts till en global ledare i rapporten Research in Action (RIA) Vendor Selection Matrix™: Enterprise Management 2021. Företaget rankades också först i rapporten Research in Action (RIA) Vendor Selection Matrix for Enterprises för DACH-regionen. Micro Focus SMAX befäste sin position som en pålitlig Enterprise Service Management-lösning och positionerade sig också som ledande inom kategorierna Enterprise Service Management Providers och IT Services Management i den nyligen publicerade mars 2021 ISG Provider Lens™ Quadrant Report och KuppingerCole Leadership Compass Report.

Micro Focus SMAX-lösningen som erbjuds av Micro Focus i regionerna Nordamerika, Europa och Sydamerika är nu tillgänglig i Australien över data som finns på Amazon Web Services. Kunder kan välja att använda lösningen i molnet eller lokal infrastruktur genom molntjänster som AWS, Azure eller Google Cloud Platform. Lösningen har även SOC2-certifiering, vilket visar att SMAX SaaS har högsta säkerhetsstandard.

RIA-direktör Eveline Oehrlich sa: “Micro Focus, samtidigt som den leder lösningarna i SMAX ESM-kategorin, tillhandahåller breda användningsområden för kundnöjdhet med sin plattformsstruktur utformad för att lätt kunna utökas, processanalys och automationsfunktioner som säkerställer effektivitet och kontinuitet. Med sin dynamiska arbetslogik uppmuntrar den komplett service genom att sätta anställda och kunder först.”

Travis Greene, Senior Director för produktmarknadsföring på Micro Focus ITOM, sa: “Vi är hedrade över att Micro Focus SMAX, världens första företagstjänsthanteringslösning byggd på användarföredrad maskininlärning och analys, har utsetts till en global ledare inom RIA. Rapportera. De höga tekniska och slutanvändartillfredsställelsepoäng som ges visar vårt engagemang för kundfokuserade innovationer och att vi fullt ut uppfyller behoven hos våra Enterprise Service Management-kunder.”

SMAX, den enda lösningen som minskar den totala ägandekostnaden och påskyndar tiden till värde inom områdena IT Service Management, Enterprise Service Management och IT Asset Management, sticker ut med fördelarna som det ger:

Maskininlärningsteknik byggd och konfigurerad i hjärtat av produkten utan några extra avgifter. Automatisk klassificering av supportförfrågningar och proaktiv händelse-/ändringsmodelleringsstruktur för att påskynda problemlösning och minska tjänsteavbrott. Intelligent virtuell bot som tillhandahåller en lösning. Effektanalyskartläggning som ökar framgångsfrekvensen för förändringsoperationer och minimerar oplanerade tjänsteavbrott Helt kod- eller skriptfria konfigurationer som avsevärt snabbar upp implementeringstider och uppdateringar Enkel prenumerationsmodell som tillåter transparenta, flexibla och skalbara betalningar.

Den senaste SMAX 2021.05-uppdateringen sticker ut med sin integration med Microsoft Teams, OpenShift-infrastrukturstöd och tidig åtkomst till tekniker/agent-gränssnitt som lagts till sin mobilapp för Android och IOS.

Det ger också färdiga att använda VMware, Microsoft, Oracle, Adobe och många fler tillverkares licenshanteringsfunktioner inklusive nyutvecklade detaljerade programvarulagerhanteringsplugin för bättre kontroll av kostnader, efterlevnadsrapporter, fördefinierade regler och mätvärden.

SMAX SaaS-modellen gör det möjligt för organisationer och statliga myndigheter att dra fördel av tjänstehanteringsfunktioner i företagsklass till överkomliga priser. SMAX-lösningen, som kan erbjudas som en tjänst, erbjuder många alternativ till kunder som vill flytta sin tjänstehantering till molnmiljön med lokalt hållen data. Med sin SMAX-lösning hjälper Micro Focus kunder att överbrygga befintliga och framväxande teknologier i kapplöpningen om digital transformation.

Relaterade artiklar

Back to top button