Micro 4/3 Android-kamera med utbytbar lins –

Android-kamera med utbytbara linser

Idag är en mobiltelefon en kamera, först och främst för alla användare. För att du alltid kan ha den i fickan, för att dess kvalitet har förbättrats markant de senaste åren, för att de inte längre har ett objektiv, utan olika brännvidder som gör att ett bredare räckvidd kan täckas, och för att det bl.a. du redigerar foton och delar dem snabbt på nätverk eller med andra användare.

Men för ett par år sedan (2018) försökte Junno presentera ett konkret förslag som syftade till att kombinera det bästa av två världar – smartphone och kameror med utbytbara objektiv. Det är hur Så här föddes Yongnuo YN450 med Canon EF-fäste.

Den följdes senare av YN450M, samma kamera, men den här gången med ett systembyte och ett engagemang för den som använts av Olympus och Panasonics kameror i åratal: XNUMX / XNUMX micro. Gå nu tillbaka till YN455 … Så, innan jag ger dig mer detaljer, överväg det grundläggande indikatorer:

  • Snapdragon 2,2 GHz octa-core processor
  • 64GB minne utbyggbart via microSD
  • 6 GB RAM
  • 5-tums uppfällbar pekskärm
  • Wi-Fi, Bluetooth och GPS-anslutning
  • Avtagbart 4 400 mAh batteri
  • Android
  • Mikroprocessorsensor 20 Mp
  • M43-fäste för användning av utbytbara objektiv

Än så länge är huvudfunktionerna enhetsrelaterade och använder operativsystemet Google Android. Låt oss nu prata om det viktigaste och mest attraktiva: om att använda den som en kamera med utbytbara linser i mikroformatet XNUMX / XNUMX.

Bästa ergonomin för att kombinera kamera och smartphone

Det första som fångar uppmärksamheten hos Yongnuo YN455 jämfört med tidigare modeller är karossdesignen. Nu har varumärket lagt till nytt grepp vars huvudsakliga syfte är att förbättra dragkraften. Det är sant att detta ökar sin storlek och kanske inte längre är så attraktivt för dem som bestämmer sig för att satsa på det, men i slutändan är det fortfarande en hybrid mellan en smartphone och en spegellös kamera, varför det accepteras.

Så design är vad du ser. Tillsammans med hopfällbar skärm väcker också uppmärksamhet. Tack vare detta blir du inte bara bekvämare att se ramen genom den när du fotograferar från olika vinklar. Du kan också ta självporträtt eller fotografera dig själv i förvissningen om att du är perfekt placerad på bilden.

Annars är detta ett förslag som har Micro 20 / XNUMX Matrix vid XNUMX MP som i första hand, i kombination med hela den befintliga katalogen av M43-objektiv, låter dig få intressanta bilder. Särskilt på grund av möjligheten att alltid använda det mest lämpliga objektivet. Ultravidvinkel för arkitekturfotografering, telezoom för naturfotografering, etc.

Pris för Yongnuo YN455

Ny Androidkamera med M43-objektiv från Yongnuo YN455 kommer att prissättas. på $600 växel och mer eller mindre i euro. Naturligtvis kommer vi att behöva se en eventuell ökning av frakt- eller importkostnader.

Detta är dock fortfarande ett väldigt specifikt förslag som fortsätter att vara mångas dröm, men det har inte förverkligats vare sig tidigare eller ens nu. Men det skadar aldrig att ha så många alternativ som möjligt och välja för var och en.

Relaterade artiklar

Back to top button