Metoder som hackare kan använda för att samla in personlig information på Internet –

Hur vi samlar in personuppgifter

De kan använda olika tekniker. Man bör komma ihåg att inte bara kommer de att kunna ta reda på vårt telefonnummer, e-post eller var vi upplever malwareattacker, utan ofta gör användarna själva information offentligt tillgänglig utan att inse det, och den är tillgänglig för alla .

Google Sök

Enkel sökning efter någon tjänst som google kan ge information till en hypotetisk angripare. Ibland skriver vi vår data i kommentarer på webbsidor eller på vilken plattform som helst som är öppen för alla, och det gör att sökning kan ge sådana resultat.

Om någon gör en Google-sökning med vårt fullständiga namn, kan de till och med se vårt ID om vi dök upp på den offentliga listan över var vi bor och annan information som vi visade av misstag någon gång.

sociala media

Utan tvekan, sociala nätverk är också en informationskälla. Här kan vi lägga data av alla slag, till exempel var vi bor, var vi arbetar eller studerar, vårt telefonnummer, e-postadress … En stor mängd data som kan lämnas ut.

Var medveten om att vissa sociala nätverk kan vara öppna för att samla in denna information för alla utan att behöva kontakta oss.

Fallos de privacidad en redes sociales

Öppna internetforum

Också igenom onlineforum de kunde hitta personuppgifter som vi ibland lämnat efter oss. Om vi ​​till exempel gjorde en begäran om att fråga om något specifikt, kan vi avslöja en e-postadress eller vissa uppgifter som kan användas för att imitera vår identitet.

Webben är full av sidor och tjänster som vi kan använda i vårt dagliga liv. Ibland misstänker vi inte att någon användare eller ens en bot kan se vad vi har skrivit.

Mörk nät

Cyberkriminella har sina egna resurser för att stjäla all slags information och utge sig för att vara offer. v Mörk nät det finns många forum och webbplatser där de till och med handlar med denna data. Du kan hitta information om DNR, pass, bankkort …

Utan tvekan är Dark Web en allmänt använd källa för angripare som vill utge sig för användaren. Här kan du hitta mer information.

Tips för att förhindra att de hittar vår data

Vi har sett flera grundläggande tekniker som de kan använda för att stjäla identitet och till och med gå så långt som att förfalska vår identitet. Nu ska vi nämna några viktiga tips som vi kan ta hänsyn till för att förhindra att detta händer.

Undvik att publicera personuppgifter

Något väldigt viktigt för undvika att avslöja personlig information … Vi behöver till exempel inte göra inlägg i öppna forum och uppge vår e-postadress, fullständiga namn, telefonnummer … Denna information kan nås av vem som helst genom att bara göra en sökning.

Detta är definitivt ett mycket viktigt råd. Vi skulle kunna skriva på en plats där, som det verkar för oss, ingenting kommer att hända, men i själva verket kan det för närvarande vara tillgängligt för en angripare eller bots.

Skydda utrustning

Det är också nödvändigt att poängtera vikten av att bevara enheter är alltid skyddade … Du måste ha ett bra antivirus som kan förhindra skadlig programvara från att infiltrera, såväl som andra verktyg som firmware eller till och med webbläsartillägg.

Allt detta kommer att hjälpa oss att undvika cyberattacker som hotar vår integritet och säkerhet. Så vår data kommer alltid att vara säker.

Gå inte in i osäkra nätverk

Idag kan vi hitta trådlösa nätverk nästan överallt. Vi måste dock vara försiktiga med vilka Wi-Fi-nätverk vi ska använda för att logga in. Om vi ​​till exempel är anslutna till en på en flygplats eller ett köpcentrum vet vi verkligen inte vem som kan ligga bakom.

Det är därför det är viktigt att inte gå till plattformar där vi ska lämna ut personlig information. De kan bli stulna av en tredje part och kan vara ett problem för vår integritet.

Relaterade artiklar

Back to top button