Mest klagade program på Windows –

Innehåll [show]

  • Internet Explorer, den gamla webbläsaren som fortfarande är installerad på vår dator
  • QuickTime, Apples värdelösa spelare
  • Norton Antivirus, den värsta skadliga programvaran på en PC
  • Windows ME, vad var behovet?
  • Microsoft Security Essentials, det finns fler virus än antivirus
  • Fråga efter andra webbläsarpaneler också
  • Flash Player, Chronicle of Foretold Death
  • iTunes, allt-och-inget för Windows

Internet Explorer, den gamla webbläsaren som fortfarande är installerad på vår dator

Den mest använda webbläsaren idag är Google. Chrome, följt av Edge och Firefox. Men det fanns en tid då Internet Explorer var den mest använda webbläsaren. Var han snabbast? Nej. Var det det mest bekväma? Ingen. Hade han ögonfransar? Till dess senaste versioner, nej. Den säkraste? Vice versa. Och den mest kompatibla? Mindre. Så varför? Helt enkelt för att användaren följer custom.

Internet Explorer fungerar inte längre med många webbplatser idag och andra omdirigerar användaren till nyare webbläsare som de vi nämnde. IE kommer att försvinna i år. Men han kommer alltid att leva i våra minnen.

QuickTime, Apples värdelösa spelare

QuickTime har blivit mycket populärt när innehåll började distribueras över Internet med hjälp av Apples codecs. Det var ett av få (om inte det enda) som kunde avkoda dessa format. Det var ett program som spelade Apple-filer bra, men som sedan kraschade med vanliga videor och låtar. Mjukvaran är för enkel och på samma gång komplicerad och ful.

Spelaren fungerar bra på macOS. Problemen är mest fokuserade på Windows.

Norton Antivirus, den värsta skadliga programvaran på en PC

Norton Antivirus var (och är fortfarande) en mardröm för användare. Detta program är vanligtvis ett av dem som installeras som standard när vi köper en ny dator (som en del av uppsvälld programvara) och erbjuder oss några dagars provperiod och sedan betalar för licensen. Vi hittar problem med att avinstallera Norton antivirus, och detta antivirus gör inte denna uppgift lättare. Ibland kan datorn till och med sluta fungera och tvingar oss att återställa den till fabriksinställningarna (installera om den på datorn).

Sedan introduktionen av Norton 360 har denna programvara slutat vara så aggressiv. Men trots det är han (tillsammans med McAfee) en av de mest hatade.

Windows ME, vad var behovet?

Alla har inte program. Microsoft har även skruvat på med sina operativsystem vid ett antal tillfällen. Fast han gjorde aldrig något värre än vad han gjorde med Windows ME … Det var efterföljaren till Windows 98 SE och föregångaren till Windows XP, men det hade ingenting att göra med prestigen hos båda operativsystemen. Ett fult, dåligt gjort och buggigt OS som lyckligtvis inte höll länge.

Folk pratar också om Windows Vista. Men om du visste hur man använder det, var de inte ett så dåligt operativsystem. Och beviset på detta är att kärnan och det mesta av koden är vad som användes i Windows 7. Och det används fortfarande i Windows 10 idag.

Microsoft Security Essentials, det finns fler virus än antivirus

Windows Defender är det absolut bästa gratis antivirusprogrammet vi kan installera på en PC. Men detta är inte den första säkerhetsmjukvaran som utvecklats av Microsoft. Microsoft Security Essentials var ett antivirusprogram som tog sina första steg under Windows XP-eran. Naturligtvis det värsta vi kunde installera och använda på en PC. Före Windows 7 var det det sämsta antivirusprogrammet där ute när det gäller prestanda, säkerhet och tillförlitlighet.

Lyckligtvis förändras saker och ting.

Fråga efter andra webbläsarpaneler också

Det finns sällan nu för tiden, men kommer du ihåg webbläsarfälten? Många program, företag och sökmotorer installerar dessa paneler i vår webbläsare för att “hjälpa” oss att navigera på ett enklare och snabbare sätt. Kallt tänkt var de ett bra komplement till spårning och spårning. Att sätta ribban som Google skadade inte. Men om vi inte är försiktiga är det lätt att få 15 eller 20. paneler fästa till webbläsaren

Flash Player, Chronicle of Foretold Death

adobe Flash Player var en av de viktigaste plugins i internets historia. Om spindelnäten är som vi känner dem nu, så beror de delvis på honom. Detta gjorde det möjligt att infoga dynamiskt innehåll, animationer, ljud eller videor på sidor när HTML inte tillät det av sig självt. Men standarder förändras, och när något ser ut som ett såll börjar sårbarheter dyka upp.

Blixt gick från att vara ett viktigt tillägg till något som behövde tas bort så snart som möjligt. Lyckligtvis stöds inte Flash längre från och med januari 2021. Tillägget är dött och med det vann vi i säkerhet och prestanda.

iTunes, allt-och-inget för Windows

Apple och Windows kom aldrig riktigt överens. Som QuickTime, ITunes Windows har alltid haft ett av de sämsta programmen vi kunde installera. Men om vi hade en iPhone eller iPad har vi inget val. Detta program är mycket tungt och aktiverar ett stort antal processer och tjänster som ständigt körs på PC:n.

Utseendet på UWP-versionen av detta program har jämnat ut saker och ting lite. Men det är fortfarande ett väldigt svårt program, och om vi lyckas undvika det är det bättre att göra det.

Utvecklare: Apple Inc.

Relaterade artiklar

Back to top button