Mest användbara profiler att använda i en webbläsare –

Vi gör allt detta från en dator, vi menar att vi utför alla typer av åtgärder från en dator och program för att flytta runt på Internet. Och faktum är att de flesta använder sin stationära eller bärbara dator för olika ändamål och användningssätt. Således, och om vi fokuserar på webbläsare , ju fler mål du använder på din dator, desto fler tillägg måste du installera och desto fler bokmärken behöver du behålla.

I vissa fall kan detta ta sig uttryck i att vi befinner oss med en rörig webbläsare full av innehåll och data av alla slag. Detta kan göra det svårt att snabbt hitta det du behöver och använda programmet fritt. Att ha alla dessa data och tillägg kan verkligen sakta ner din webbläsare. Men vi har en väldigt enkel lösning, som vi förstås inte föll för först. I synnerhet talar vi här om användningen av olika användarprofiler … De, om vi lägger till dem i webbläsaren, kan hjälpa oss att lösa det här problemet vi pratar om.

Vad är webbläsarprofiler

Det första vi behöver veta är att webbläsarprofiler är separata och oberoende profiler som vi kan skapa för olika användare på samma dator. Dessa profiler lagrar allt innehåll som samlas in när du surfar på Internet. Viktiga element ingår här berättelse , bokmärken , lösenord eller tillägg som vi ställer in i var och en av dem.

anadir profil krom

Därför, i händelse av att vi delar en dator med en annan person eller personer, kan vi ha separata profiler för var och en av dem. Vi behöver alltså inte oroa oss för att utbyta information med resten av samma program. Naturligtvis måste vi samtidigt komma ihåg att även om vi inte delar datorn med någon så finns det flera anledningar till att ha mer än en profil bara för dig.

Och, som vi nämnde tidigare, använder vi för närvarande dessa program på olika sätt. Dessutom kan det gälla både personliga och professionella områden. Det är därför vi berättar att det inte alltid är tillrådligt att blanda alla dessa användningssätt och deras respektive webbläsardata

Fördelar med att använda flera profiler

Detta händer de flesta av oss, och faktum är att vi har olika beteenden och sätt att använda en PC, och var och en av dem kräver olika information. Om du har ett eget företag kan du behöva tillägg till prestanda eller organisation. Men du kommer förmodligen inte att behöva samma verktyg när du är på sociala medier eller tittar på tv på helgerna. YouTube-video eller film på Netflix … Det är därför vi inte behöver använda och ladda ner samma bokmärken eller samma tillägg för så olika användningssätt.

Så istället för att bygga en enorm samling av tillägg, lösenord och annan information som måste laddas när du startar din webbläsare, kan du bara öppna det du behöver.

Firefox-tillägg

Faktum är att sociala medier är ett annat skäl till att skapa mer än en profil i en webbläsare. Vi informerar dig om detta eftersom om du har flera konton i sociala medier kan du konfigurera varje profil så att den bara öppnas med lämplig socialt nätverkskonto. Detta kommer att spara dig den tid det tar att logga in och ut från varje profil.

Typer av profiler vi kan skapa för webbläsaren

I detta skede informerar vi dig om att det finns flera olika typer av profiler som vi kan skapa och därmed dela webbläsardata. Detta är vad vi ska prata med dig om nästa gång, och det kan utökas till de flesta av dagens internetanvändare.

Håll arbetet åtskilt från personligt bruk

Särskilt om du arbetar hemifrån är chansen stor att du föredrar eller till och med behöver Arbete- relaterad data separat från allt annat. På så sätt säkerställer vi att tillägg och webbsidor som vi använder på vår fritid är åtskilda från allt vi använder på jobbet. På så sätt undviker vi även distraktioner utanför din arbetsprofil och sparar tid genom att använda några av de många produktivitetstilläggen.

Å andra sidan kan vi skapa en profil som vi kommer att använda för att surfa på underhållningswebbplatser, streama videor, spela online, etc.

Separera hobbyer och hobbies på egen hand

Det kan också finnas ett fall där vi använder samma PC bara på fritiden. Men samtidigt kan användningsområdena här också vara väldigt olika. Om du till exempel har en hobby som tar lång tid och som du vanligtvis söker information om på Internet, kan du ha nytta av en speciell profil. På så sätt kunde vi separera profilen fokuserad på strömmande video från den vi använder för att spela vår favorit titlar.

Vi kan också skapa en annan för att söka information om vissa ämnen som intresserar oss, etc.

Använd profiler för att organisera dina sökningar

Vi vet alla att Internet är en virtuell plats där vi kan hitta en mängd olika information, nästan allt. Därför kan det hända att vi har olika bloggar eller olika intressen, från vilka vi behöver utvinna stora mängder information.

Därför, som du förstår, för detta kan vi använda oberoende profil om vart och ett av de ämnen som vi regelbundet undersöker. Det låter oss också göra programmet mer flexibelt genom att bara ladda de tillägg, bokmärken eller data som vi verkligen behöver.

Spara pengar med bättre resepriser

Om vi ​​reser regelbundet eller åtminstone då och då, är det mycket användbart att använda en profil för detta. Anledningen är att tack vare dessa profiler , vi har möjlighet att spara vad vi vill om detta till bokmärken. Det vill säga att vi kommer att ha en profil med allt vi behöver när det kommer till att hitta de bästa erbjudandena på resan.

Det ska du veta när du till exempel köper flygbiljetter På Internet använder webbplatsen ibland cookies för att identifiera dig och höja priset för att locka dig att göra ett köp. Därför kan vi använda den här reseprofilen för att göra all research och sedan göra det slutgiltiga köpet på en annan oberoende profil.

Använd flera profiler för säkerhet

Ett av avsnitten som oroar mest användare idag allt som rör säkerhet och integritet. Därför kan till exempel bankinformation och annan känslig data vara i fara om du bara använder en profil i din webbläsare. Detta beror på att cookies som används av sociala nätverk och andra webbplatser kan äventyra denna data. Således kan vi använda en profil med en högre säkerhetsnivå, där vi bara hanterar bankdata, börsdata, kreditkort , Etc.

Olika profiler för sociala nätverk

Vi berättade tidigare att en annan mycket användbar användning av flera profiler i en webbläsare är möjligheten att öppna flera profiler på ett visst socialt nätverk samtidigt. För att ge dig en idé är det här vad du till exempel kan göra på Facebook … Således, om vi har flera profiler, för att arbeta med dem samtidigt, kan vi skapa lika många webbläsarprofiler som de vi använder på det sociala nätverket.

Detta gör att vi kan öppna flera samtidigt och inte stänga en för att öppna en ny.

Relaterade artiklar

Back to top button