Mercedes-Benz lägger till Apple Music till C-klass och S-klass modeller

Mercedes-Benz har lagt till Apple Music till C-Klass och S-Klass-modeller direkt till det internetuppkopplade infotainmentsystemet.

Apple Music-användare måste i allmänhet ansluta sin iPhone direkt till sitt fordon trådlöst eller via Lightning för att lyssna på musik. Detta sker vanligtvis via CarPlay, men Mercedes-Benz har integrerat tjänsten direkt i deras internetuppkopplade infotainmentsystem.

“Vi använder digitaliseringens möjligheter genom trådlösa uppdateringar för att göra den tid våra kunder spenderar i sin Mercedes så underhållande och tillfredsställande som möjligt”, säger Sajjad Khan, styrelseledamot för Mercedes-Benz AG och CTO. “Den sömlösa integrationen av musikstreaming online ger kunderna digital tillgång till sin egen personliga musiknjutning. Med Apple Music har vi nu helt integrerat ytterligare en tjänst som passar perfekt in i Mercedes-Benz onlinemusikportfölj.”

Användare kan dra fördel av den virtuella assistenten i bilen genom att säga “Hey Mercedes” och be den spela Apple Music. Den inbyggda appen har tillgång till alla spellistor och låtar i tjänsten.

Enligt , är uppdateringen inkluderad i alla nya köp av C-Klass eller S-Klass, och befintliga ägare kommer att kunna lägga till Apple Music i en trådlös uppdatering senare under 2021. Andra musiktjänster som Amazon Music, Spotify, eller Tidal kan också integreras med infotainmentsystemet.

Efter att ha aktiverat musikströmningstjänsten på deras Mercedes me-konto kommer kunder att behöva dataåtkomst i sina fordon. De kan antingen köpa en dataplan från en leverantör eller använda sin smartphones befintliga plan via internetdelning.

Följ alla detaljer om WWDC 2021 med den omfattande täckningen av hela veckolånga evenemanget från 7 juni till 11 juni, inklusive information om alla nya lanseringar och uppdateringar.

Relaterade artiklar

Back to top button