Meizu säger adjö till MediaTek: nya Snapdragon-smartphones och ett toppexynos-sortiment kommer (uppdaterat: förnekelse)

Note: We hope you enjoy reading this article: Meizu säger adjö till MediaTek: nya Snapdragon-smartphones och ett toppexynos-sortiment kommer (uppdaterat: förnekelse)

De 2018 det kan bli en vändpunkt för Meizu, som borde säga adjö till det långa och fruktbara samarbetet med MediaTekgå vidare med att utnyttja den teknik som tillhandahålls av Qualcomm och Samsung.

Vissa rykten säger faktiskt att i första halvan nästa år kommer det att finnas sex nya enheter från det kinesiska företaget som kommer att lanseras på marknaden: en av dessa kommer att ha SoCs Exynos tillverkas av Samsung, medan alla andra ska vara utrustade med olika typer av Lejongapberoende på marknadssegment.

Samsung-processormodellen borde vara den ökända Meizu 15 Plusen enhet dedikerad till företagets 15 år av verksamhet, vilket kan vara ett riktigt toppsortiment sedan dess innovativ design. Enligt de första läckorna ska den här nya smarttelefonen ha ett liknande utseende som Xiaomi Mi MIX 2 – kantlös på tre sidor med kamera på nederkanten – men den kan fortfarande integrera fingeravtrycksläsare på fronten.

SoC kan vara en kraftfull sådan Exynos 9810men för närvarande finns det ingen säkerhet om det.

Mer sannolikt förekomsten av en bakre dubbelkamera placerad vertikalt, utrustad med dubbel LED-blixt och laserautofokus. För priservi talar om siffror mellan 2 999 Yuan (cirka 385 €) och 3 499 Yuan (ca € 449), beroende på minneskonfigurationen.

För närvarande är informationen fortfarande knapphändig och opålitlig, så vi rekommenderar att du tar den med en nypa salt. Vad som är säkert är att Meizu kan producera mycket intressanta enheter under de kommande månaderna, och användningen av Exynos och Snapdragon-processorer kan göra dem ännu fler. välsmakande även för västerländska användare.

Uppdatering 19/01/2018 kl 09:40

Jeffery Yang, Senior Vice President för Meizu, bekräftade (via weibo) att hans ord har missförståtts och att Meizu inte kommer att överge MediaTek. Valet av processor kommer att göras efter företagets behov och de olika chipsets popularitet.

I vilket fall som helst så lanserades 2018 års första Meizu med en helt ny Samsung SoC, ett tecken på att hur något som helst har förändrats, och även om det inte är ett brott med MediaTek så kommer det förmodligen inte längre att finnas ett privilegierat förhållande som tidigare .

Relaterade artiklar

Back to top button