Meizu Pro 6 officiell: den första Helio X25 har många andra styrkor (foto)

Note: We hope you enjoy reading this article: Meizu Pro 6 officiell: den första Helio X25 har många andra styrkor (foto)

En vecka efter lanseringen av den redan säljmästaren Meizu M3 Note gör det kinesiska företaget ett extranummer med Meizu Pro 6, dess nya flaggskeppssmartphone som det har pratats så mycket om de senaste månaderna. Så låt oss lägga antagandena åt sidan och se vad Meizu har packat åt oss.

Meizu Pro 6: tekniska egenskaper

 • Skärm: 5,2 tum full HD Super AMOLED 450 nits (minsta ljusstyrka på 3 nits)
 • CPU: MediaTek MT6797 Helio X25 deca-core (4x A53 vid 1,4 GHz + 4x A53 vid 2 GHz + 2x A72 vid 2,5 GHz)
 • Bagge: 4 GB LPDDR3
 • Internminne: 32/64 GB eMMC 5.1 kan inte utökas
 • Backkamera: 20,7 megapixlar (Sony IMX230) f / 2,2 med laserautofokus och dubbelringblixt
 • Fram kamera: 5 megapixel (OmniVision 5695) f / 2.0
 • Anslutningsmöjligheter: LTE (dubbelt nano-SIM), Wi-Fi (endast 2,4 GHz), Bluetooth 4.0, GPS, USB 3.0 Typ C
 • Mått: 147,7 x 70,8 x 7,25 mm
 • Vikt: 160 gram
 • Batteri: 2 560 mAh med snabbladdning
 • Färger: Guld, Grå, Silver, Rosa Rosa, Karminröd
 • OS: Android 6.0 Marshmallow med Flyme 5.5

Högprofilerat datablad, även om Helio X25:s verkliga prestanda fortfarande ska verifieras, men vi hoppas att det batteriet från “bara” 2 560 mAh inte kommer att visa sig dämpat, även om full HD-upplösningen, jämfört med de många toppen av QHD-intervall, bör hjälpa till att hålla nere konsumtionen.

Intressant är också ring blixtmed ben 10 lysdioder inuti, som omger den bakre kameran och som ytterligare ska hjälpa till i kritiska ljussituationer, medan vi på ljudfronten har två mikrofoner för brusreducering. På fronten audio istället har vi en Cirrus Logic DAC, medan chippet som styr högtalarna är tillverkat av NXP.

Som antagits före lanseringen är displayen av typ tvinga beröring, dvs tryckkänslig. Meizu kallar det 3D Tryck, och är kompatibel, såväl som med företagets appar, med ett trettiotal programvara från tredje part, som logiskt sett alla är kinesiska. Vi kommer troligen inte att kunna utnyttja det så mycket i den internationella versionen, men vi kommer att prata om detta i sinom tid.

Meizu påpekar att locket är tillverkat av 98% in metall och att den konstruktiva uppmärksamheten är på högsta nivå, hos gudar kanter sida till displayen reducerad till ett minimum. Tack vare snabbladdning Dessutom når Meizu Pro 6 från 0 till 26 % av laddningen på 10 minuter och till 100 % på bara en timme.

Företaget har också implementerat ett speciellt chip för att kontrollera temperaturerna under laddning för att agera därefter vid överhettning, för att inte skada batteriet.

Sedan finns det mTouch fingeravtrycksläsarei den centrala frontknappen, och med tanke på att den redan på Meizu Pro 5 var på en utmärkt nivå, förväntar vi oss samma sak från Pro 6.

LÄS ÄVEN: Meizu Pro 6, vår förhandsvisning (foton och videor)

Sammantaget saknas kanske lite uppmärksamhet på detaljer i det tekniska databladet, som inte förbiser någonting, men det verkar inte heller briljera på ett visst område. I vilket fall som helst berättar specifikationerna bara en del av historien, och snart kommer vi att berätta vad våra första intryck är på smartphonen och under de kommande dagarna den fullständiga recensionen.

Meizu Pro 6: release och pris

Meizu Pro 6 kommer att finnas tillgänglig för förbeställning i Kina från den 23 april, till ett pris av 2 499 yuan (340 €) för 32 GB-versionen och 2 799 yuan (380 €) för 64 GB-versionen.

Det är inte särskilt låga siffror, framför allt eftersom priserna för Italien säkert kommer att vara högre, men vi kommer att prata om dem vid lämplig tidpunkt.

Uppdatering 06/05: Meizu Italien har precis meddelat förbeställningarna av Meizu Pro 6 för vårt land, till ett pris av 429 respektive 459 euro, för de två versionerna av 32 och 64 GB minne. I nästa artikel hittar du alla detaljer.

Relaterade artiklar

Back to top button