MediaTek introducerar nytt M5-modem som är kompatibelt med 80G mmWave –

Kapplöpet om att utöka 5G tar inte bara fart med de många enheter som kommer ut på marknaden med denna teknik. Men framför allt för att tekniken bakom dem utvecklas i en enorm hastighet, och modem är som nya. MediaTek M80 5G som nu erbjuder högre hastighet och bättre kompatibilitet.

Det finns alltid ett modem bakom våra 5G-kompatibla enheter som tillhandahåller denna anslutning, och MediaTek är en av de största tillverkarna på marknaden, särskilt för mobila enheter, även om många hårdvarumöjligheter öppnar sig med produkter som den som företaget just introducerade. inom andra tekniksegment.

Kompatibel med 5G mmWave och Sub-6 GHz nätverk

Det nya modemet som MediaTek presenterar är en fantastisk möjlighet för både dator- och mobiltillverkare att njuta av förstklassig service och mångsidig 5G-teknik. Detta nya modem är snabbare än tidigare generationer, med Maxhastighet 7,67 Gbps nedlänk och 3,76 Gbps uppströms … Ett modem som även integrerar teknologier som är viktiga för mobila enheter som dual SIM 5G. Den är också kompatibel med två 5G-nätverk – NSA och SA, samt två VoNR-nätverk (Voice over New Radio), som förbättrar kvaliteten på kommunikationen.

Det är ett mycket mångsidigt modem och har inte bara en lång historia på mobiltelefonimarknaden, utan ger även utmärkt nätverksprestanda på andra enheter. Så som persondatorer, Mi-Fi-hotspots, bredbandsaccess kundplatsutrustning (CPE), och såklart en av de stora 5G-aktörerna som t.ex IOT ett segment som är en av de största förmånstagarna av denna teknik.

Modern teknik för Dimensity

MediaTek har lyckats ta ett stort steg framåt vad gäller kvaliteten på sina Dimensity-processorer med införandet av den första generationens 5G-modem, M70, som nu är integrerad i mobiltelefoner med 5G-kompatibla processorer. Därför förväntas vi börja bekanta oss med nya mobiltelefoner med Dimensity-processorer som kommer att integrera denna 5G-teknik … Under 2021 kommer vi att se MediaTek-kretsuppsättningar som T700 och T750 integrerade i ett flertal datorer med 5G-anslutning såväl som 5G Fixed Wireless Access Router (FWA) och mobila hotspot-enheter.

Detta nya M80-modem från MediaTek erbjuder en mängd olika radioaccessteknologier som 3GPP Release 16-standarden, operatörsaggregation och dubbla anslutningar under 6 GHz och mmVåg , 5G NR (FR1) med mer än två bäraraggregationer, 5G mmWave (FR2) till 8CC, 5G blandad duplex (TDD + FDD) bäraraggregation med dynamisk spektrumdelning (DSS). En annan styrka med denna processor är utan tvekan UltraSave-teknik från MediaTek vilket sparar mer energi samtidigt som det beter sig mer effektivt.

Tack vare UltraSave Network Technologies Environment Detection och UltraSave OTA Content Awareness , kan energiförbrukningen anpassas till energiförbrukningen för var och en av nätverkets processer och behov när som helst. Å andra sidan kan MediaTek Dynamic Bandwidth Part (BWP)-tekniken optimera den tillgängliga bandbredden när som helst, och med DRX (C-DRX)-tekniken förblir modemet i standby-läge även när det inte finns någon data. Därför kan vi med detta modem förvänta oss ännu mer hastighet i nästa mobiltelefoner utrustade med Dimensity-processorer, som används i allt större utsträckning i alla band.

Relaterade artiklar

Back to top button