Med detta Samsung-patent kommer den främre kameran inte längre att behövas: vi kommer också att ha displayen bakom (foto)

Note: We hope you enjoy reading this article: Med detta Samsung-patent kommer den främre kameran inte längre att behövas: vi kommer också att ha displayen bakom (foto)

Samsung är inte ny när det gäller patent för möjliga framtida smartphoneidéer. Efter år av arbete med vikbara smartphones, en patent det kunde pensionera selfie-telefoner, eller de telefoner som främst är designade för selfieälskare. Naturligtvis är insikten inte direkt omedelbar, men det kan leda till en (ytterligare) besparing av utrymme på framsidan.

Patentet skulle gå till ta bort den främre kameran att bara använda den på baksidan. För att tillåta användare att rama in sig själva huvuddisplayen skulle “rullas” runt telefonen tills du kommer till baksidan.

Denna skärmtillägg skulle också ge andra fördelar när det gäller användbarhet: lite som jag kantkanter, den övre delen (där displayen “rullar” för att passera på baksidan) kan placeras musikkontrollerna, eller indikationer angående aviseringar. Den sekundära skärmen kan också visa några bilderkanske för att bättre fånga uppmärksamheten hos dem som behöver fotograferas (som i fallet med små barn).

Pratar om selfie, när du aktiverar det läget blir huvudskärmen en enorm avtryckare, medan den sekundära skärmen visar bilden. Det måste sägas att (som man kan se i vissa bilder) är inte hela bilden inramad och ibland en klippning av samma.

Som alltid kommer vi knappast att se en telefon med denna funktion inom en snar framtid. Huvudfrågan är: fördelarna skulle överväga nackdelarna? Visst är det en intressant teknik, men förutom “selfie-galningarna” skulle en större skärm resultera i en högre batteriförbrukning. Vad tror du?

Relaterade artiklar

Back to top button