Matleveransrobotar är redan en realitet i USA –

Ett exempel kan hittas i snabbmatsfranchising som erbjuder hemleverans. Tidigare hade de inga problem med att leverera maten du ville ha hem till dig, men i dagsläget har många företag skapat Zero Contact Protocol där budbäraren lämnar produkterna på golvet och kunden hämtar dem. för att undvika eventuella infektioner.

Logistikföretag i Paketen levereras också med ett protokoll som liknar det hos snabbmatsföretag. Ett annat exempel: många butiker accepterar nu bara kortbetalningar istället för fysiska pengar för att göra betalningar säkrare.

Matleveransrobotar

Det amerikanska distributionsbolaget är med hjälp av robotar som en metod för att distribuera mat vid olika amerikanska universitet, som en åtgärd för att undvika användning av personer som kan vara smittade och därför förbättra säkerheten. Sektorn har drabbats hårt av covid-19 och det finns flera företag som funderar på att mekanisera sin sektor.

Robotisk

Detta företag samarbetade med ett annat ryskt företag som tillverkade dessa dispenseringsmaskiner. Dessa robotar kommer att bli cirka 50 centimeter stora och smalare arbetstagare vid vissa lärosäten.

Flera tester har utförts. Först var det i Rysslands huvudstad, där det bland annat delades ut måltider och mat. Den har även testats på olika restauranger i Michigan, USA.

Vikten av automatisering

Lite i taget automatiserar och mekaniserar olika företag vissa delar av sina företag, men pandemin har påskyndat denna process ytterligare. Att använda leveransrobotar eller drönare innebär kostnadsminskning och därmed stödja verksamheten.

Andra cateringföretag har försökt byta ut klassiska kockar och kockar i sina kök med robotar som kan laga hamburgare, göra sallader eller servera drinkar, tillfredsställande resultat.

Robotisk

Man bör dock vara försiktig vid genomförandet denna teknik eftersom dessa maskiner måste optimeras och testas omfattande för att säkerställa att de gör sitt jobb perfekt och erbjuder samma eller bättre prestanda än människor.

Säkerhet är av största vikt i alla delar av företaget, och även om tekniken går mycket snabbt framåt, är det nödvändigt att säkerställa att alla system som fungerar självständigt fungerar felfritt.