måste jag installera alla? –

Windows 10 laddar vanligtvis ner och installerar alla (eller nästan alla) drivrutiner från Windows Update. Och dessutom uppdaterar han dem hela tiden. Men om vi ska använda en dator för spel, är de viktigaste drivrutinerna som vi måste uppdatera. grafik … Men måste jag installera varje version?

Behöver du installera nya drivrutinsversioner?

Nya versioner NVIDIA-drivrutiner fokuserar ofta på att fixa buggar, förbättra prestandan för nya grafikkort på marknaden och optimera prestandan för de senaste spelen på marknaden.

Installera alltid dessa nyare versioner när det är möjligt. Sällan kommer de att skada din dator. Men i många fall får vi heller inget ut av det, så det kan vara slöseri med tid.

Om vår grafikkort har funnits på marknaden en tid, kommer regulatorn redan att vara tillräckligt förberedd för att fungera med maximal effektivitet. Plus, om vi inte ska spela de senaste Triple A-spelen som precis kom ut, behöver vi inte heller installera nya versioner. Ofta är det enda skälet till att hålla NVIDIA-drivrutiner uppdaterade för att fixa prestanda, stabilitet och säkerhetsbuggar för att hålla GPU/GPU:n att fungera optimalt.

Därför finns det inget behov av att ständigt ladda ner och installera drivrutiner. Det kommer att räcka med att sänka dem då och då (när vi kommer ihåg eller går för att spela ett nytt spel) för att kunna dra full nytta av prestandan hos denna GPU.

Hur är det med NVIDIA-drivrutinsfixar?

Har detta någonsin hänt NVIDIA-drivrutiner kommer till vår PC med fel … Det kan finnas prestandaproblem, kraschar och det kan till och med hända att blå skärmar kan dyka upp när du spelar eller använder vissa program.

I dessa fall släpper NVIDIA inte en ny fullständig version av sina drivrutiner, utan snarare publicerar en “fix” att lösa dessa problem. Denna lilla park, som vi måste ladda ner och installera manuellt, tar upp dessa problem. Senare, när en ny version av drivrutinerna släpps, kommer dessa korrigeringar att inkluderas och kommer redan att tillämpas på alla användare.

Behöver jag installera alla korrigeringar som släppts av NVIDIA? Inte igen. Fel är vanligtvis påverkar bara mycket specifika användare och att installera dem är inte alltid en bra idé, eftersom de kan leda till nya problem. Vi bör bara tillämpa dem om vi stöter på fel som de påstår sig vara åtgärdade (som en blå skärm med en viss kod). Om inte måste vi fortsätta som de är och vänta på nästa uppdatering för att uppdatera dem.