Många VPN har opatchade sårbarheter –

Många VPN-program är inte patchade

Först och främst bör det noteras att sårbarheter och säkerhetsbrister är väldigt närvarande dessa dagar. Vi kan stöta på problem som påverkar operativsystemet och de olika program vi använder. Det betyder att vi hela tiden måste uppdatera allt med alla tillgängliga fixar.

Nu påverkar problemet VPN. Enligt SpiderLabs en säkerhetsrapport som vi upprepar, har distansarbete lett till en betydande ökning av användningen av dessa typer av program. Detta är något som vi har kunnat se mycket under det senaste året.

Den viktiga punkten är dock att 5% av alla installerade VPN:er har opatchade sårbarheter. Det betyder att det finns många användare som utan att veta om det använder programmet med ett fel som skulle kunna utnyttjas av en tredje part. Detta äventyrar logiskt sett säkerhet och integritet.

Det bör noteras att VPN kommer att styra allt trafik i vårt nätverk … Detta innebär att vår personliga information, de webbplatser vi besöker eller de program vi använder på Internet kan avslöjas. Om vi ​​använder ett verktyg med en säkerhetssårbarhet som lätt kan utnyttjas riskerar vi att äventyra vår integritet.

Ibland har vi sett att hackade program är farliga. Vi kan tillämpa detta på VPN också. Många av dem är gratis, och vi kan till och med hitta föreslagna erbjudanden eller sätt att ladda ner dem från internet utan att behöva betala. Men genom att göra det kommer vi också att äventyra säkerheten.

Använd ett VPN för attacker

Mer VPN-användning, fler attacker

Det här händer mycket. Hackare rikta in sig på det som har flest användare eller det som används mest vid varje given tidpunkt. I slutändan kommer de att ha en bättre chans att lyckas.

Och om vi pratar om Virtuella privata nätverk , deras användning har vuxit mycket på sistone. Det har också skapat ett ökat intresse från cyberkriminella. Vi har fler och fler alternativ för vårt dagliga liv, men alla kommer inte att vara säkra. Alla tjänster vi använder kommer inte att garanteras, och vi kan till och med stöta på vissa sårbarheter utan en fix, som vi har sett.

Vårt råd är att välja en VPN mycket väl. Men utöver det är det viktigt upprätthålla säkerheten och granska regelbundet. På så sätt kan vi eliminera vissa fel som kan uppstå och undvika attacker på våra enheter. En VPN kan till och med låta dig använda Google som om du var i ett annat land. Detta är mycket användbart vid vissa tillfällen, men du måste göra det noggrant.

Relaterade artiklar

Back to top button