Magic Mouse 2 vs. Magic Trackpad 2 Skillnader i användning på Mac och iPad –

Vad är dessa tillbehör till för?

Som vi sa är syftet med båda enheterna detsamma: att kunna styra dem via macOS- eller iPadOS-gränssnittet. I det senare fallet kommer vi alltid att ha möjlighet att röra oss med pennan eller våra egna fingrar, men på en Mac är detta absolut nödvändiga tillbehör att använda. Du kan alltid välja en annan mus eller ett annat tangentbord, eller till och med inte behöva dem om det är en MacBook som har det inbyggt, men det kommer att behövas först för datorer som iMac, eftersom en enda tangentbordsoperation inte är möjlig.

När du köper en iMac har du båda alternativen.

När du köper en iMac åtminstone från Apple i detaljhandeln och onlinebutiker kommer den som standard med Magic Mouse 2 som standardtillbehör. Du kan dock välja Magic Trackpad istället, även om du kommer att få betala 64 euro för det. Om du vill behålla båda tillbehören i paketet måste ytterligare 149 € sättas in under köpprocessen.

Inställningar tillgängliga på Mac

Båda enheterna används vanligtvis för att navigera i macOS, med möjligheten att klicka, rulla eller utföra gester som utför specifika åtgärder. Men var och en av dem har sina egna anpassningsbara parametrar, så att vissa av dessa funktioner och andra kan anpassas efter användarens smak och bekvämlighet. Det bör noteras att vi kan hitta en animation för var och en av inställningarna för båda tillbehören för att se hur gesterna utförs.

För Magic Mouse 2

Om du går till Systeminställningar> Mus, kan du hitta följande inställningar för den officiella Apple-musen, uppdelad i två flikar:

 • Peka och klicka
  • Rörelseriktning (naturlig eller motsatt)
  • Sekundärt klick (höger eller vänster sida)
  • Markörhastighet
 • Fler gester
  • Vänd sidor (rulla åt vänster eller höger med ett finger, två eller båda)
  • Växla mellan appar i helskärmsläge (svepa åt vänster eller höger med två fingrar)
  • Kontrolluppdrag (möjligheten att öppna den här panelen med en gest med två fingrar)

För Magic Trackpad 2

Dess inställningar finns i Systeminställningar> Styrplatta. De är uppdelade i tre flikar:

 • Peka och klicka
  • Fråge- och datadetektorer (tryck med tre fingrar eller hårt tryck med en)
  • Sekundärt klick (klicka med två fingrar eller i det nedre högra eller vänstra hörnet av styrplattan)
  • Klicka för att klicka
  • Klicka (mjuk, medium eller hård)
  • Markörhastighet
  • Tyst klick
  • Starkt klick och haptisk feedback
 • Panorera och zooma
  • Rörelseriktning (naturlig eller motsatt)
  • Zooma in eller ut (nypa ihop två fingrar)
  • Rotera (med två fingrar)
 • Fler gester
  • Vänd sidor (skjut två fingrar åt vänster eller höger när tre eller båda är på)
  • Växla mellan appar i helskärmsläge (svep åt vänster eller höger med tre, fyra fingrar eller båda)
  • Exposé-appen (rulla ner med tre eller fyra fingrar)
  • Launchpad (öppnas genom att ansluta tre fingrar)
  • Visa skrivbordet (separat tumme och tre fingrar)

Två helt olika användningsområden

Som du kanske har märkt genom att titta på inställningarna, en av de stora fördelar med Magic Trackpad 2 möjliggör en mängd olika anpassade gester. De är inte bara större än Magic Mouse 2, utan de överträffar också styrplattorna som är standard på MacBooks. Detta säger mycket om tillvägagångssättet som detta tillbehör tar och att tunga Mac-användare som behöver arbeta med flera applikationer kommer att ha stor nytta av genvägarna det tillåter. vara mer produktiv. Det kan vara överväldigande i början, men det kommer i slutändan naturligt när inlärningskurvan övervinns.

Magic Mouse 2 har lite anpassning även om det den har fungerar ganska bra. Man ska i alla fall ha i åtanke att detta är ett mindre tillbehör och att det har mindre utrymme att utföra beroende på vilka gester. Även om det inte finns många genvägar, är det fullt möjligt att dess ergonomi är bättre än styrplattan, och med timmars användning kommer du att må bättre än andra.

När det kommer till skrivbordet finns det också skillnader mellan de två. Båda har en balanserad storlek, vilket gör dem varken små eller stora, även om denna uppfattning i slutändan också kommer att bero på storleken på varje användares hand och deras utrymme för att arbeta med Mac. Magic Mouse 2 är a priori mer lämplig för små utrymmen, men tänk på att för användning på vissa ytor kan en matta krävas. I sin tur behöver Magic Trackpad 2 ingenting, eftersom den fungerar likadant på vilken yta som helst.

Utnyttja upplevelsen på iPad

Det finns de som fortfarande inte är vana vid att använda markören på iPad och kanske är ett sådant tillbehör inte bara dyrt utan också värdelöst. De som är mer vana vid att använda en dator kan dock vara kompatibla med något av dessa tillbehör så länge som deras version är lika med eller högre än iPadOS 13.4. Även om det är sant att i huvudsak båda kommer att få liknande funktioner, är sanningen att Magic Trackpad 2 kanske tar över på detta område, vilket gör att du kan använda ännu fler gester medan du navigerar med enheten. I slutet av dagen är det som att utöka enhetens skärm, så att du snabbt kan komma åt funktioner som att ta bort dockan eller öppna multitasking med fingrarna. Med Magic Mouse 2 kan du också, men på något sätt är det andra tillbehöret mer naturligt och intimt på grund av dess likhet med hur du hanterar en Apple-surfplatta.

Deras laddningsmetod är också differentiell.

Detta kan tyckas vara en mindre aspekt, men när du tänker på att Mac vanligtvis är ett arbetslag, och tillbehör kan ta slut vid det mest olämpliga ögonblicket, blir nästa punkt väldigt viktig. Magic Trackpad har en Lightning-laddningsport på framsidan (eller baksidan, beroende på hur du ser på den) och kan användas idealiskt under laddning. Men, Magic Mouse 2 kan inte användas under laddning eftersom dess kontakt är placerad i botten, vilket förhindrar att den används på något sätt under batteriladdningsprocessen. Det är inte så att detta inte är ett tillräckligt skäl för att vägra ett köp, men det måste tas med i beräkningen. Faktum är att denna punkt har kritiserats de senaste åren.

Mycket märkbar prisskillnad

En annan stor skillnad mellan båda tillbehören är deras pris. Även om du kan välja när du köper en iMac, som vi såg ovan, kan de också väljas separat från Apple Store eller från butiker som Amazon, där rabatter stjäls då och då, förresten.

Magic Mouse 2 är tillgänglig för 99 euro , priset är detsamma för både dess rymdgrå och silverversioner. Identiska färger hittades på Magic Trackpad 2, även om priset i detta fall stiger till 149 euro , notera skillnaden på 50 € med ett annat tillbehör, vilket sannolikt också kommer att vara den avgörande faktorn vid köpet.

Relaterade artiklar

Back to top button