MacOS Monterey First Public Beta tillgänglig –

Du kan prova även om det kan orsaka problem

Vi har redan berättat för dig i en annan artikel hur du installerar betaversionen av macOS på en Mac, antingen en utvecklare eller en offentlig beta. Det är dock värt att komma ihåg vad dessa versioner innebär, och det är bra att du redan vet det: möjligheten att prova på inför andra nyheter som Mac kommer att nå med en ny version som kommer att ersätta Big Sur om några månader.

Det finns dock några risker på grund av vilka de inte rekommenderas att installeras eller åtminstone inte i den huvudsakliga arbetsutrustningen. Dessa betaversioner slutar inte vara betaversioner. Dessa är fortfarande testversioner och kan innehålla viss instabilitet och ge fel av något slag; från applikationer som inte fungerar korrekt, direkt eller öppna, på grund av långsam rullning av systemet, oväntade omstarter eller för mycket batteriförbrukning i fallet med en MacBook. Därför rekommenderar vi att du tänker efter innan du installerar. Och ja, du kanske känner någon som har samma hårdvara som din och som gör det bra, men i slutändan betyder slumpmässighet att du kan ha problem i ditt fall.

Om du äntligen tar risken och bestämmer dig för att installera, rekommenderar vi starkt att du säkerhetskopierar din Mac innan du gör det ifall du måste återgå till den senaste stabila versionen senare. Det hjälper dig inte att ha de inställningar och data som du kommer att ha i beta, annat än vad du har just nu.

Så när kan det installeras smidigt?

Det förväntas att det kommer att finnas viss stabilitet i framtida betaversioner, och även om det är möjligt att det kan finnas mindre brister i den slutliga versionen, är sanningen att det redan kommer att vara en mycket mer stabil version. Denna offentliga version kommer att släppas någon gång höstmånaderna … Återigen var den här stationen den som Apple listade som lanseringsdatum för alla sina nya operativsystem, utan att gå in på detaljer. Baserat på vad som har setts under tidigare år kommer det att finnas iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8 och tvOS 15. september men från och med den här macOS 12 är det inte så självklart.

Både “Catalina” och “Big Sur” släpptes senare samma månad, närmare bestämt i oktober respektive november. Apple vill förmodligen lägga mer tid på att utveckla Mac-systemet för att förbättra prestandan och undvika problem, så det är möjligt att Monterey dyker upp någon av dessa månader. Vi kommer i alla fall att vara försiktiga med ny information, samt eventuella oanmälda nyheter, som kommer att synas i både betaversioner för utvecklare och för allmänheten.

Relaterade artiklar

Back to top button