MacOS 12 Monterey beta 2 utvecklarändringar –

Mindre förbättringar i macOS 12 beta 2

Anledningen till att vi alltid insisterar på att inte rekommendera att installera betaversionen är hur instabila de kan vara, innehålla buggar och prestandaproblem, eftersom de blir testversioner. Därför, i varje beta, hittar vi alltid förbättringar i denna mening, och Apple har noggrant studerat några av de buggar som finns i den första betaversionen av macOS 12, och i den andra versionen har de polerat olika aspekter. Men “poleringen” som Apple gjorde i den här versionen har mer att göra med alternativ som de inte lade till direkt i den första betan.

Ett utmärkt exempel på detta är Uppdatera-knappen i Safari som är tillbaka i denna version. Som du kanske redan vet har webbläsaren designats om och lagt till visuella ändringar på flikar, fönsterfärger för att matcha webbsidan du tittar på och tyvärr döljer vissa element som det som nämns för att uppdatera sidan. I den här betaversionen är den återigen synlig och tillgänglig snabbt, precis som i tidigare versioner av systemet som macOS Big Sur.

Apple lägger också till möjligheten att eliminera färgförändringar det vi nämnde tidigare. Men den här versionen ger också färre positiva resultat, och detta är ett knep som har använts på forumen för att återställ föregående fliksystem är på något sätt blockerad eftersom den inte kan köras. Safari erbjuder nu en vy av flikar där de är förminskade i storlek, vilket gör att hantera dem svårare för många användare. Vi vet inte om Apple kommer att tillåta en återgång till den tidigare metoden någon gång, men från och med nu är detta förbjudet.

En annan dålig nyhet gäller några av de nya produkterna som presenteras, som dock förblir otillgängliga, till exempel möjligheten använd samma mus och tangentbord på Mac och iPad … Denna omtalade nyhet har ännu inte implementerats och vi måste vänta med att testa den.

När kommer den offentliga betan att släppas? Och den slutliga versionen?

Apple meddelade att alla offentliga betaversioner av dess operativsystem kommer att anlända inom en månad juli som börjar nu på torsdag. Det finns inget exakt datum för det och så spekulationerna är fortfarande öppna, men det verkar osannolikt att detta kommer att hända under dessa tidiga dagar i månaden när det släpps, och det är mer troligt att den första offentliga betan kommer att dyka upp när den tredje för utvecklare kommer , även om vi insisterar på att betona att det inte finns något bekräftat i detta.

Releasedatumet för den slutliga versionen är också okänt. Apple pratade om hösten när hon kom göra den tillgänglig för allmänheten, en säsong som håller i upp till fyra månader. Om vi ​​tittar på vad som hände tidigare år så kan vi se det oktober eller november när andra kom, som macOS Catalina eller macOS Big Sur. Nu kan vi inte utesluta att dess utseende kommer att vara planerat till september tillsammans med iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8 och tvOS 15. Hur som helst, här kommer vi att meddela dig när något nytt om det blir.

Relaterade artiklar

Back to top button