MacOS 11.3 Beta 1, vad är nytt för Mac? –

Efter att äntligen ha hört alla nyheter om macOS 11.2 sedan lanseringen i måndags, släpptes den första betaversionen av nästa version igår. I denna första version av macOS 11.3 för utvecklare kan vi redan hitta intressanta nyheter att även om det är sant att det inte kommer att förändras mycket eftersom det är en interimsversion, innehåller det anmärkningsvärda förändringar som främst påverkar prestandan hos Mac-datorer med M1- och Mac-integration med nyheter om iOS och iPadOS. Vi kommer att berätta om allt nedan.

Vad är nytt i denna beta?

Utvecklare kanske redan testar denna första betaversion av macOS 11.3, som, åtminstone för nu, inte har ett fast offentligt releasedatum. Detta förväntas ske i mitten av mars när det släpps till allmänheten tillsammans med iOS 14.5, iPadOS 14.5, watchOS 7.4 och tvOS 14.5. Det ska dock sägas att Mac-versionerna har släpat lite efter resten de senaste månaderna, så det återstår att se om det blir gjort. Hur som helst är nyheten som redan kan ses följande:

  • Stöd HomePod i stereo , vad som redan har hänt i andra enheter av detta märke, men inte i datorer.
  • Nya saker inställningar för Safari som läggs till de som redan setts i den första versionen av Big Sur. Det blir nu lättare att organisera de olika delarna av startskärmen, såväl som de olika Siri-bokmärkena och förslagen.
  • IOS-appar på Mac med M1 i denna version är redan avsevärt optimerade.
  • Stöder PS5 och Xbox Series X-kontroller läggs till, vilket lägger till denna kompatibilitet till resten av operativsystemen som också är i beta.
  • Det nya avsnittet i About This Mac heter Stöd för att lära dig mer om din Mac-garanti eller begära en reparation med ett klick.
  • Påminnelser app innehåller även nya funktioner i iOS 14.5, såsom möjligheten att bättre sortera påminnelselistan efter datum, prioritet eller namn.
  • Visuella uppdateringar av Apple Music med tillägg av en genväg till anpassade listor.
  • Apple News-appen innehåller en ny flikdesign för dig och förbättrad åtkomst till Apple News +-innehåll. Båda tjänsterna är fortfarande begränsade till vissa länder som USA och Kanada.

Planerade kommande förändringar

De nya funktionerna i macOS 11.3 beta är mycket större än macOS 11.2, som mestadels fixade buggar som rapporterats i tidigare versioner. Alla dessa nya föremål är motiverade av förändringar i resten av Apples mjukvara, eftersom de flesta av de nya föremålen vi ser i denna beta för Mac också är tillgängliga på iPhone eller iPad. Nästa stora förändringar av märkets datorer förväntas komma med macOS 12, versionen som släpps i juni under WWDC 2021. Men efter de stora förändringarna som följde med övergången från macOS 10.15 Catalina till nuvarande One macOS 11 Big Sur var tillräckligt viktig på ett estetiskt och funktionellt plan, så ett stort steg framåt i nästa generation förväntas inte heller.

Relaterade artiklar

Back to top button