M1 iPad Pro rivning avslöjar mini LED-system, mindre komponentändringar

Reparationsexperterna på iFixit har slutfört en första rivning av M1 iPad Pro, och avslöjar enhetens nya mini LED-bakgrundsbelysning och andra förändringar från tidigare modeller.

Även om det ännu inte har publicerat en fullständig rivning, har iFixit tagit en närmare titt under huven på de nya M1-utrustade iPad Pro-modellerna i ett nytt YouTube-klipp. Även om det finns några stora förändringar från A-seriens iPad Pro, var iFixits fokus den nya mini LED-baserade XDR-skärmen.

Jämfört med tidigare Apple-surfplattor rapporterar iFixit att det inte har förändrats mycket att komma in i enheten. Att ta bort enhetens display kräver applicering av värme, försiktigt bändande och lite tålamod för att inte skada några kablar eller ömtåliga komponenter.

När iFixit tog bort skärmen hittade den bara några få betydande ändringar från icke-M1 iPad Pros. Enheten har nu 5G-antenner runt ramens kanter, en kapacitet på 40,33 watt-timmar och, naturligtvis, M1-chippet.

Det finns också en ny framåtvänd kamera med ett ultrabrett synfält som möjliggör företagets “Center Stage”-funktion.

Nedbrytningen av iFixit har också gett oss en närmare titt på hur den nya mini LED-bakgrundsbelysningen fungerar. Traditionellt har Apples enheter använt en enda remsa med lysdioder över ena kanten av skärmen för att ge bakgrundsbelysning. Den nya iPad Pros mini LED-bakgrundsbelysningssystem använder små rutnät av lysdioder som ger både kvalitets- och kontrastförbättringar.

iFixit-videon har mycket mer djupgående förklaringar och bilder som är till hjälp för att förstå hur den nya mini LED-skärmen fungerar.

Nedbrytningarna av M1 iPad Pro-modellerna är ännu inte klara. När iFixit avslutas kommer det att släppa en reparationsguide samt webbplatsens signatur för reparationsbarhet.

Följ hela WWDC 2021 med omfattande bevakning av det veckolånga evenemanget från 7 juni till 11 juni, inklusive detaljer om nya lanseringar och uppdateringar.

Relaterade artiklar

Back to top button