lösningar på det här problemet –

Kanske lever vi i 5G-eran och våra smartphones är mer avancerade än någonsin. Men många användare fortsätter att möta det klassiska problemet “De hör mig inte när jag pratar i min mobil.” dagligen. Detta fel kan sträcka sig från en enkel lösning som vi kan göra på egen hand på några sekunder, till en mer komplex fix som kräver hjälp av en specialiserad tekniker.

Vi lyssnar, men de lyssnar inte på oss. Ett klassiskt problem med telefonsamtal som inträffar varje dag. Men bortsett från det specifika problemet med belysning, blir situationen ännu mer alarmerande när vi inte på något sätt hörs. utan att ens lägga på och återställa samtalet som har varit framgångsrik vid andra tillfällen.

Lösa problem med att lyssna på samtal

Av denna anledning kommer vi att ta en titt på de bästa lösningarna som fungerar för det mesta. På så sätt kan vi genomföra tester, utesluta den skyldige och försöka bli hörda under samtal.

Starta om din mobil

Mobiltelefoner kan fungera i veckor eller månader utan att starta om eller stängas av. Det rekommenderas att göra detta då och då för att förbättra prestandan. Ja, den klassiska “av och på”-metoden fortsätter att fungera och kommer att vara det första testet vi måste göra. Efter att ha startat om mobiltelefonen har vi ring för att kontrollera om problemet är löst.

Mute-knappen nedtryckt

Detta är en annan av de vanligaste orsakerna som många användare inte åtgärdar. Ringalternativ när vi är mitt i ett inkluderar alternativ som att stänga av högtalartelefonen, men också aktivering av “inget ljud” eller “tystnad”. Detta läge aktiveras oavsiktligt många gånger. Vi måste kontrollera om den är aktiverad, eftersom den gör att den inte hörs under samtal.

Börja i felsäkert läge

Säkert läge är den perfekta testplatsen för felsökning eller felsökning. Det här läget startar systemet utan våra installerade applikationer, vilket innebär att om någon av dem stör korrekt funktion av samtal eller mikrofon, kan vi ta reda på det. Vi kan börja säkert läge genom att hålla ned avstängningsknappen och tryck på OK när den startar om till säkert läge.

Väl inne ska vi försöka ringa. Om vi ​​hörs rätt, du måste söka efter det installerade programmet, från den senaste till den äldsta, vilket kan orsaka problemet. Strategin är att avinstallera en i taget och försöka igen utanför felsäkert läge tills du vet vilken som orsakade problemet.

Hörlurar anslutna

Ibland, om vi använde hörlurar via en 3,5 mm-anslutning, kan systemet ha problem med att känna igen att de är frånkopplade. Det är ett känt fel som vanligtvis orsakar dessa problem. Lösningen är väldigt enkel: sätter i och tar bort hörlurarna igen … I det här fallet fungerar det också bra att starta om mobilen.

Ljudeffekt

Det finns en systemapplikation som heter Audio Effect, som ansvarar för att många av systemets ljudrelaterade parametrar fungerar korrekt. Ett fel i denna fil kan orsaka fel under samtal och det faktum att samtalspartnern inte hör oss. För att lösa det här problemet går vi in Inställningar / Appar och hitta “Ljudeffekt”. … Vi kan också hitta det direkt från sökrutan. Efter det måste vi trycka på “Tvinga stopp”. Senare går vi in ​​i butiken och klickar på radera data och cache. Sedan är det bara att starta om mobilen och försöka igen.

Andra tester

  • Mobiltestning : märken som Samsung, Huawei, OPPO, Xiaomi, Motorola och andra har eget diagnosverktyg för att kontrollera om det finns ett problem med någon utrustning. Efter att ha utfört dessa analyser kommer vi att kunna ta reda på om det är problem med mikrofonen på vår mobiltelefon.
  • WhatsApp och röstinspelare : är detta ett sätt att tillhandahålla eller eliminera problemet med mikrofonen. Det handlar om att skicka en röstanteckning med WhatsApp eller spela in med en systeminspelare. Om detta en dag är gjort kan vi återge ljud utan problem, vi kan andas lätt att detta beror på ett hårdvaruproblem.

Smuts på mikrofonen

Vi står inför en annan av de vanligaste orsakerna till problemet. Smuts i mikrofonhålet kan göra att vi är väldigt tysta eller, i det här fallet, inte hör oss alls. Mikrofonhålet är väldigt litet men vi kan försöka rengöra det med ett väldigt tunt verktyg som t.ex en nål eller nål som drar ut smutsen … Kraftiga blåsningar kan också hjälpa, även om detta ofta inte rekommenderas.

Senaste hit?

Om vår mobiltelefon har skadats nyligen är det möjligt att det mikrofonen fick konsekvenserna … Dessa kan sträcka sig från enkel intern “avstängning” till skador på själva mikrofonen. I det här fallet finns det lite vi kan göra annat än att associera problemet med ett fall eller en stöt, som kan ha inträffat före problemet med samtal.

Om allt ovanstående inte hjälper

fabriksåterställning

Vi ska inte slänga den handduken, eftersom en fabriksåterställning kan vara lösningen på nästan alla problem, om så är fallet. relaterat till vår mobiltelefonprogramvara. Därför, när våra personuppgifter är säkra, bör vi klicka på Inställningar / System / Fabriksåterställning. Efter att ha slutfört processen kommer vi att köra testet igen för att se till att problemet är borta.

Boka tid med en tekniker

Om allt ovanstående misslyckades kan vi nästan bekräfta det vi har ett problem med mikrofonen, vilket bara kan lösas genom att plocka isär vår terminal. Vid det här laget kan det bli nödvändigt att kontakta den tekniska servicen så att teknikern kan lokalisera problemet och föreslå en lösning för oss.

Relaterade artiklar

Back to top button