Lösning om Apple Watch har problem med internetanslutningen –

Vad behöver Apple Watch för att ansluta till internet?

Apple Watch kan ansluta till nätverket på två olika sätt. Faktum är att när du köper en ny Apple Watch måste du bestämma hur du vill att din Apple Watch ska ansluta till Internet. På så sätt kan du hitta en GPS-modell, en modell som endast och exklusivt ansluter till Internet via Wi-Fi eller via din iPhone. Å andra sidan finns GPS + Cellular-modellen, som lägger till alternativen för den tidigare modellen möjligheten att ansluta till Internet via ett virtuellt SIM-kort, det vill säga att du kan ha en Internetanslutning hemifrån utan att behöva bära en iPhone – den mest oberoende Apple Watch som finns.

Därför skiljer sig lösningarna som finns för att fixa dina Apple Watch-problem med internetanslutningen beroende på din modell, så låt oss dela upp det bit för bit och börja med de möjliga lösningarna du hittar om din Apple Watch-modell är den enklaste.

På Apple Watch GPS

Som vi nämnde kan denna Apple Watch-modell endast anslutas till Internet via en iPhone eller, om den är utanför räckvidd, via ett Wi-Fi-nätverk. När du är tydlig med detta kommer vi att föreslå möjliga lösningar på dina Apple Watch-anslutningsproblem.

Kontrollera din iPhone-anslutning

Den främsta anledningen till att din Apple Watch kan förlora internetanslutning när du är utom räckhåll för ditt vanliga Wi-Fi-nätverk är att den tappade anslutningen till iPhone. GPS-modellen måste ha en iPhone till hands när du lämnar hemmet för att kunna fortsätta att ta emot aviseringar och i slutändan vara ansluten till internet. Därför är det första du behöver göra att kontrollera kopplingen mellan din Apple Watch och iPhone.

Om du ser en röd iPhone eller ett rött x på din Apple Watch är din Apple Watch inte ansluten till din iPhone. När den här anslutningen är återställd kan du kontrollera den eftersom du kommer att se en grön iPhone-ikon.

Om din Apple Watch inte kommer att ansluta till iPhone bör du försöka göra det, i så fall följer du dessa steg för att återupprätta anslutningen mellan din iPhone och Apple Watch.

 1. Håll Apple Watch och iPhone nära varandra.
 2. På iPhone, se till att flygplansläget inte är aktivt och att Wi-Fi- och Bluetooth-anslutningar är aktiverade.
 3. Starta om din iPhone och Apple Watch.

Om anslutningen inte återställs efter att ha följt dessa steg, koppla bort båda enheterna och para ihop dem igen.

Kontrollera din Wi-Fi-anslutning

Om anslutningen mellan din iPhone och Apple Watch lyckas, men när du delar dem hemma och på samma Wi-Fi-nätverk, förlorar Apple Watch den anslutningen, följ dessa steg för att konfigurera om Wi-Fi-nätverket på din Apple. Klocka. Det bör noteras att denna procedur endast är möjlig om du har watchOS 5 eller senare installerat.

 • Öppna appen Apple Watch Settings.
 • Klicka på Wi-Fi.
 • Tryck på namnet på nätverket du vill ansluta till.
 • När du uppmanas, ange ditt lösenord med handskrift eller Apple Watch-tangentbordet.
 • Klicka på Logga in.

På Apple Watch GPS + Cellular

Alla lösningar som diskuteras för GPS-modellen lägger till följande om din enhet är en Apple Watch med GPS + mobilanslutning. I händelse av problem med Wi-Fi-anslutningen är lösningarna desamma som de vi föreslog i föregående avsnitt, nu om ditt problem är med din Apple Watchs mobildataanslutning, fortsätt att läsa att vi erbjuder flera lösningar.

Kontrollera signalstyrkan

Som med alla telefoners mobildata kan din internetuppkoppling påverkas av täckningen du har där du är, så det första du behöver göra är att kontrollera styrkan på anslutningen, vilken signal du har. ögonblick.

 • Tryck och håll nere på skärmen.
 • Vänta tills kontrollcenter visas och svep sedan uppåt.
 • Kontrollera mobildata-knappen. Den blir grön när en anslutning upprättats och gröna prickar indikerar signalstyrka. Den här knappen blir vit när Apple Watch är ansluten till iPhone eller Wi-Fi.

Kontakta din operatör

Om, trots att anslutningen verkar vara normal, men du fortfarande inte kan använda den eller helt enkelt avsaknaden av en mobil dataanslutning försenas, rekommenderar vi att du kontaktar din operatör så att han kan erbjuda dig en möjlig lösning.

Kontakta Apples support

En av de mest rekommenderade och förmodligen den mest effektiva lösningarna på alla problem med alla Apple-enheter är att kontakta teknisk support eftersom de kommer att föreslå den bästa möjliga lösningen för dig och, om möjligt, hjälper dig med det. Därför, medan du följde alla föregående steg och inte kunde återansluta till Internet på din Apple Watch, eller om du vill behålla dessa steg och inte riskera det, rekommenderar vi att du kontaktar Apples tekniska support via supportappen.

Utvecklare: Apple

Relaterade artiklar

Back to top button