lösning för jack, Bluetooth och USB-C –

Hörlurar är det bästa sättet att njuta av multimediainnehåll på vår mobiltelefon som video eller musik. Det kan dock dyka upp många problem på vägen då vi för närvarande har flera vägar koppla våra hörlurar till din mobil så anslutningsproblemen multipliceras beroende på vilket system som används.

Det finns de som hävdar det 3,5 mm jack är dömt att försvinna i den närmaste framtidens smartphones. De flesta avancerade terminaler har eliminerat detta när det gäller estetik och trådlösa anslutningar. Ljudförespråkare föredrar fortfarande en trådbunden anslutning och väljer därför premiummodellen i mellanklassen snarare än den dyra utan 3,5-uttag. Fördelarna med en trådbunden anslutning är vanligtvis större ljudstabilitet som är oberoende av batteriets prestanda.

Tre sätt att ansluta – mer krångel

Men moderna smartphones samexisterar med tre olika metoder för att ansluta hörlurar : 3,5 mm trådbunden anslutning, Bluetooth-hörlursanslutning eller USB-C-hörlursanslutning. Samma problem kan uppstå i alla metoder, vilket är gemensamt för alla mobiltelefoner och är vanligast när vi pratar om hörlursproblem: mobilen känner inte av hörlurarna.

Om du ansluter via ett 3,5 mm-uttag

En livslång trådbunden metod bör inte orsaka för många problem, men till och med en gång vi följer deras förbindelser, inget ljud hörs och mobiltelefonen kan inte upptäcka dem.

Starta om din mobil

Detta bör vara vårt första test för att se om problemet är åtgärdat. Om du startar om mobiltelefonen frigörs systemcachen, vilket eliminerar kompatibilitetsproblem. Vi behöver bara trycka på strömknappen och klicka på starta om. Då ska vi koppla in hörlurar och kolla för att se om problemet är borta.

Ta bort Bluetooth

Detta är en av de vanligaste orsakerna till att inte upptäcka hörlurar. Om vi ​​har Bluetooth kopplat till en ljudkälla som till exempel en bilhögtalartelefon är det möjligt att inget ljud spelas upp när hörlurarna är anslutna. Detta händer vanligtvis även om vi redan har övergett Bluetooth-anslutningen. Det är möjligt att ett ljud kommer att starta när du stänger av Bluetooth.

Lera i hamnen

Hörlursuttaget är en grogrund för damm och smuts. Detta kan störa korrekt kontakt med hörlurarna, och därför deras bristande upptäckt av vår mobiltelefon. I det här fallet måste vi börja rengöra den med ett så litet element som en stift. Med stor försiktighet måste vi ta bort ludd och andra yttre element av smuts som kan finnas inuti 3,5 mm-jacket. Det är otroligt hur mycket jag kunde få ut ur hörlursuttaget.

Kontrollera volymen

Detta verkar självklart och borde vara ett av våra första tester. Är det möjligt att mobilljud som för multimedialjud hörlurarna är avstängda. För att ta reda på det måste vi starta ljudkällan och höja volymen medan den spelas. Om han ringer vet vi redan orsaken till problemet.

Byt hörlurar

Det är lätt att ha andra trådbundna hörlurar till hands för att ansluta till 3,5 mm-uttaget. Syftet är att bekräfta eller utesluta att så är fallet ett problem med våra nuvarande hörlurar. Om mobilen under testningen känner igen dem och ljudet spelar utan problem får vi reda på var felet låg.

Andra användbara tips

  • Sätt tillbaka hörlurarna för att se till att de är korrekt isatta.
  • Vrid hörlursuttaget något för att säkerställa god kontakt

Om du ansluter med USB-C-hörlurar

Det är vanligt idag, speciellt när möjligheten att ansluta via 3,5 mm-uttaget är borta. I det här fallet utökar vi alla tidigare tester, som är lika giltiga för att ansluta hörlurar enligt denna standard. Vi måste dock lägga till några specifika USB-C-anslutningar:

Mobiltelefon kompatibel med USB-C digitalt ljud

Om ingenting händer när USB-C hörlurar är anslutna, vi måste verifiera att enheten använder digitalt USB-C-ljud. För att göra detta behöver vi bara bekanta oss med de tekniska egenskaperna hos vår mobiltelefon eller direkt från tillverkaren. När det kommer till ljudströmning saknas Universal Class 3 Audio Integration (USB ADC 3.0), vilket minskar funktionaliteten hos USB-C-hörlurar.

Aktivera alternativet från din mobil

Till skillnad från 3,5 mm-uttaget, som detekteras automatiskt, finns det mobiltelefoner som vi kommer att behöva “Meddela” att vi har anslutit hörlurar via USB-C … För att göra detta måste du aktivera alternativet för ljud via USB-C-porten. Det är bäst att ange USB i sökrutan i inställningsmenyn, eftersom sökvägen kan variera något från modell till modell.

Inaktivera USB-routing

Alternativet Inaktivera USB Audio Routing används för att stänga av eller stänga av externa hörlurar anslutna via USB-C. Om kryssrutan är markerad av någon anledning kommer detta utan tvekan att vara orsaken till problemet. Dessutom är detta ett alternativ som inte är i sikte, så det är okej för många användare blir galna innan de hittar det här alternativet. För att kontrollera detta måste vi gå till Inställningar / System och klicka på “Byggnummer” flera gånger. Utvecklaralternativen kommer nu att aktiveras och vi kommer att gå ner tills vi ser fältet. Om den är aktiverad måste vi stänga av den och försöka igen. Om vi ​​redan har aktiverat utvecklaralternativ kan vi hoppa över föregående steg eller söka direkt efter “routing” i sökrutan under menyn Inställningar.

Om du ansluter via Bluetooth

Bluetooth-anslutning kan också orsaka problem och göra vår mobiltelefon känner inte av hörlurarna eller så låter de inte … I det här fallet, eftersom det här är en trådlös anslutning, måste vi prova andra metoder för att hitta problemet. Några av metoderna som visas ovan kan också fungera så här:

  • Starta om din mobil
  • Slå på eller av Bluetooth
  • Kontrollera volymen
  • Prova andra hörlurar

Rensa nätverksinställningar

Rensa nätverksinställningar fungerar många gånger. Det orsakar någon konfiguration för återställning och inställningarna avbryts, vilket av misstag kan ha resulterat i att mobiltelefonen inte kände igen hörlurarna. Detta alternativ finns under Inställningar / System / Starta om och återställ, men kan även hittas under Inställningar / Anslutningar. Vi kommer inte att förlora någon data, men vi måste para ihop Bluetooth-enheten igen.

Rensa bluetooth cache

En annan effektiv metod är rensa cacheminnet för Bluetooth-systemappen … För att göra detta går vi till Inställningar / Applikationer och, väl inne, klickar vi på “Visa alla” och letar efter Bluetooth. Väl inne, klicka på rensa data och cache. Nästa steg är att starta om mobiltelefonen och försöka igen.

Kontrollera det maximala antalet anslutna enheter

Om denna parameter är inställd på “1” och vi redan har en annan Bluetooth-enhet ansluten, kommer detta att vara anledningen till att vi inte kommer att kunna ansluta Bluetooth-hörlurarna. För att skingra tvivel, gå till Inställningar / Anslutningar / Bluetooth och klicka på “Antal anslutna enheter”. Om värdet är ett, kommer vi att prova ett större antal, till exempel 3 eller 5, för att se om detta försvinner och vi kan ansluta hörlurarna korrekt.

Byt codec

Ibland kan det vara så kompatibilitetsproblem mellan våra bluetooth-hörlurar och den valda konfigurationen på vår mobiltelefon. Bland utvecklaralternativen hittar vi alternativet “Bluetooth Audio Codec”. Det handlar om att prova olika alternativ jämfört med standarden för att se om vi hittar den vi vill ha och om vi kan lyssna på ljudet utan problem.

Mobiluppdatering

Om vi ​​har några väntande uppdateringar, vi Maj det finns inte heller några installationsförbättringar ang vår mobil förbindelse … Varje uppdatering i detta avseende kan förbättra Bluetooth-kompatibiliteten och fixa kända anslutningsfel. För att testa detta går vi till Inställningar / System / Systemuppdateringar och fortsätter med att ladda ner eventuella väntande patchar.

Relaterade artiklar

Back to top button