Lösning av oväntat butiksundantagsfel på Windows PC –

Trots vad du kanske tror (på grund av ordet “butik” i felet) detta problem inte ansluten till Microsoft Store , en appbutik inbyggd i Windows 10, men i de flesta fall har det att göra med din dators hårdvara och i synnerhet dina lagringsenheter. I vilket fall som helst, nedan kommer vi att berätta varför detta händer och hur du kan fixa det här problemet

Oväntat butikundantag, varför får jag det här felet?

Förhoppningsvis hjälper stegen nedan dig att lösa det här problemet; Allt som allt är boven för den blå skärmen som säger Unexpected Store Exception relaterad till ett hårdvaruproblem som nästan alltid är relaterat till dina lagringsenheter, men som ibland också kan vara relaterat till din kortdrivrutin.

Den här blå skärmen kan dyka upp när som helst, både vid systemstart och när du gör något, men den är nästan alltid förknippad med när du ändrade något på systemet, för att du har lagt till eller ändrat utrustning eller för att du har gjort några ändringar till systeminställningarna.

Oväntat butiksundantag? Kontrollera din SSD

CDInfo dålig

Ofta indikerar det här felet att din enhet går sönder och det är lätt att kontrollera om den inte fungerar med program som CrystalDiskInfo, eftersom du här visuellt kan kontrollera om hårddisken (i fallet med mekanisk) har dåliga sektorer eller flyttats, eller SSD har nått slutet av sin livslängd. Om “Bra”-fältet visar “Hälsostatus” och i blått betyder att disken är “teoretiskt” bra, om “Caution” visas i gult betyder det att den börjar misslyckas (till exempel dåliga sektorer som har startat att flytta) eller om det står “Dåligt” i rött, är enheten på sina sista ben.

I händelse av att denna programvara informerar dig om att lagringsenheten är i dåligt skick (det vill säga i någon av de situationer som inte indikerar att dess status är “Bra”), rekommenderas det att du byter ut enheten mot en ny. för att undvika problem, och med all sannolikhet kommer du att förhindra att felet med oväntat butiksundantag upprepas.

Om allt är okej med disken, glöm inte att kontrollera resten av PC-komponenterna, börja med RAM (vi har en guide för hur man kontrollerar om RAM-minnet är i gott skick för detta, vilket kommer att vara till stor hjälp om du vet inte hur man gör).

Uppdatera din grafikdrivrutin

Desinstalar GPU Oväntat butiksundantag

Konstigt nog finns det tillfällen då en grafikkortsdrivrutin kan orsaka inkompatibilitet med annan hårdvara och orsaka ett oväntat Store Undantag-fel. Det första vi rekommenderar att du gör, även innan du uppdaterar din grafikkortsdrivrutin från tillverkarens hemsida, är att starta din dator i felsäkert läge och avinstallera den “grundläggande” Windows-drivrutinen.

För att göra detta, högerklicka på Start-knappen och välj Enhetshanteraren. Där, visa “Video Adapters”, hitta ditt grafikkort, högerklicka på det och välj alternativet “Avinstallera enhet” som visas i bilden ovan. Efter det, starta om datorn och låt Windows installera drivrutinen igen automatiskt.

Startar en systemsökning

Oväntat butiksundantag

Det finns tillfällen då felet Unexpected Store Exception kastas inte på grund av fel lagringsblock, utan på grund av fel filsystem som det innehåller, så det är värt att köra en systemsökning för att se till att allt är i sin ordning. För att göra detta, högerklicka på Start-knappen och välj Kommandotolken (Admin). I fönstret som öppnas anger du kommandot “sfc / scannow” (utan citattecken) som visas i bilden ovan och låt verktyget göra sitt jobb.

Om inget problem hittas visas meddelandet “No integrity violations found”, vilket betyder att allt är bra, men alternativt kan den hitta problem och visa meddelanden så här:

Windows Resursskydd hittade skadade filer, men kunde inte fixa några av dem. Detaljer finns i CBS.Log% WinDir% LogsCBSCBS.log

I det här fallet kommer en loggfil att genereras som indikerar problemen i en fil som finns på c: WindowsLogsCBSCBS.log, som du kan öppna med Notepad för att kontrollera. I alla fall, om det här verktyget som vi körde inte kunde lösa problemet på egen hand, kanske du vill överväga att formatera din dator eller återställa den till fabriksinställningarna.

Inaktivera ditt antivirusprogram

Windows antivirus

Om du har varit en PC-användare i flera år, vet du redan att Anti-Virus är ganska kontroversiellt och orsakar ett stort antal problem och inkompatibiliteter, eftersom de ibland “kapar” vissa filer som är avgörande för systemets funktion, i tron att de kan utgöra ett hot. Av denna anledning, om du fortsätter att få felet Unexpected Store Exception, försök att inaktivera ditt antivirusprogram om du har ett installerat.

Om du inte har dem, kom ihåg att Windows också integrerar sitt eget Antivirus, som kan inaktiveras genom att klicka på Start-knappen och välja kugghjulsikonen (Inställningar) och sedan gå till Windows Säkerhet-menyn -> Antivirus och antivirusskydd. hot. Klicka på knappen “Hantera inställningar” och du kan stänga av den.

Snabbstart kan orsaka oväntat butiksundantagsfel

Snabb start

Windows 10 Snabbstartläge är mycket användbart för att minska tiden det tar att starta din dator, men det kan också orsaka problem av den karaktär som vi har att göra med i den här artikeln, så det är värt att försöka inaktivera det för att se om problemet försvinner. För att göra detta, gå tillbaka till Inställningar, men i det här fallet, gå till System -> Start / Stäng av och Paus. Till höger ser du en knapp märkt “avancerade ströminställningar”.

Om du klickar på den öppnas ett nytt fönster där om du expanderar delen nedan kommer du att se alternativet att avmarkera rutan som aktiverar Snabbstart i Windows (du kan se detta i skärmdumpen ovan). Spara ändringarna, starta om och se om problemet är löst.

Relaterade artiklar

Back to top button