Löser problem med en mobil vidvinkelkamera –

Vidvinkelkameran har blivit ett vanligt inslag i de flesta mobiltelefoner, även de billigaste mellanklasstelefonerna. En ultra vidvinkelkamera det kanske inte alltid fungerar som förväntat eller till den nivå vi skulle vilja. Vi kommer att belysa de problem som denna sensor kan orsaka i vissa fall.

Ultravidvinkelkameror ger oss många ytterligare alternativ när vi komponerar fotografier, vilket gör att vi kan fånga scener som tills nyligen bara var tillgängliga med kameror med utbytbara objektiv. Även om det är sant att de flesta ultravidvinkelkamerorna på våra telefoner har utrymme för förbättringar.

Vidvinkeln försvann

Snart kan ultravidvinkelkameran sluta fungera korrekt på grund av mjukvaruproblem, även om detta inte är det vanligaste problemet. Om din ultravidvinkelkamera slutar fungera, försvinner från din mobiltelefons fotolägen, är det mycket möjligt att problemet kan vara med mobiltelefonens programvara. Vi är medvetna om fall när mobiltelefoner har förlorat åtkomsten till den här kameran på grund av en mjukvaruuppdatering

Och precis när den försvann, dyker den upp igen med en uppdatering. Så om du plötsligt stöter på det här problemet, kolla om du nyligen har uppdaterat din telefon till den nya versionen. Den här uppdateringen kan skada kameran. Det enda alternativet är att vänta på den nya versionen för att returnera den här kameran till oss.

Stängs när du går in i detta läge

Det är klart att vi har problem med kameraprogramvaran … I det här fallet är kameran fortfarande tillgänglig, så detta är inget problem som i det tidigare fallet, där den försvann. Och när vi klickar på det här fotoläget stängs kameran. Uppenbarligen finns det ett problem med kameraappen i det här fallet, så vi måste göra följande för att allt återgår till sin normala position … Det första steget är att stoppa telefonkameraappen enligt följande:

  • Tryck länge på kameraikonen
  • Välj “Information”
  • Klicka på Force Stop.

Efter det, öppna appen, den börjar från början och kommer förmodligen att visa dig en ultravidvinkelkamera och kan nås korrekt, inga problem. Om du fortfarande har problem efter att ha kommit åt kameran kan du göra följande genom att rensa data och cacheminne:

  • Tryck länge på kameraikonen
  • Välj “Information”
  • Klicka på “Storage”
  • Välj “Rensa data” och “Rensa cache”.

På så sätt rensas alla kameraprocesser och problem kan försvinna. Det sista alternativet är det vi alla känner till och är att starta om telefonen så att andra processer eller applikationer som stör den också kan stängas.

Bilderna är dåliga i svagt ljus

Detta är inget problem i sig, utan snarare över förväntningarna. Men om du någon gång undrat om vidvinkelkameran på din mobiltelefon fungerar på grund av att bilder är tagna i sämsta kvalitet så är det okej. Enkelt uttryckt, ultravidvinkelsensorn på din mobiltelefon har inte samma kvalitet som huvudsensorn på din telefon. Vanligtvis öppningen på dessa sensorer är otillräcklig , och därför är bilderna av mycket dålig kvalitet i svagt ljus.

Dessutom, i de flesta av de billigare mellanklassmobilerna är dessa sensorer vanligtvis 2 eller 5 megapixlar, så kvaliteten på bilderna är mycket begränsad. Därför, om du trodde att det finns problem med den här kameran, så är det inte så, det ger helt enkelt inte mer. Detta är en av aspekterna där tillverkarna av mobila enheter strävar efter att föra kvaliteten på dessa sensorer så nära de viktigaste som möjligt. Det finns några mobiler nattläge som också fungerar med en ultravidvinkelsensor, om se till att använda detta eftersom kvaliteten på bilderna vanligtvis förbättras och mycket mer detaljer visas än i normalt läge.

Tar suddiga bilder

Detta är väldigt vanligt i alla kameror, och förklaringen är lika enkel som om vi skulle ta en bild med någon annan kamera, vare sig det är huvudkameran, makro eller selfie. Problemet om du ser suddiga ultravida bilder är främst det linsen är inte ren … Se därför alltid till att linsen är ren innan du fotograferar, ha alltid ett sämskskinn till hands för att rengöra linsglaset innan du fotograferar, du kommer att märka att dessa problem försvinner.

Relaterade artiklar

Back to top button