Lösa problem med utskrift från en mobil –

Med våra mobila och andra hemenheter anslutna till varandra är vi bekvämare än någonsin att utföra vissa uppgifter. En av dem är utskrift av dokument. Det är inte längre nödvändigt att slå på datorn för att starta dokument eller bild till skrivaren eftersom vår mobiltelefon gör det på några sekunder. Men att skriva ut från en mobiltelefon kan också orsaka en del huvudvärk när vi inte kan uppnå det eller hitta orsaken till problemet.

Krav på utskrift från mobila enheter har fått lite uppmärksamhet. Det räcker med att ansluta skrivaren till samma nätverk som vår mobil. Vår enhet kommer att ansvara för att identifiera skrivaren när vi väljer utskriftsalternativet i galleriet eller i våra terminaldokument. Men problemen är inte ovanliga, med “Skrivare ej tillgänglig” meddelanden eller så visas den inte direkt bland utskriftsalternativen.

Varför uppstår detta fel?

Faktum är att när man skriver ut trådlöst från en mobiltelefon till en skrivare så uppstår problem väldigt ofta. Den främsta anledningen är det många element är inblandade, inklusive vår mobil och dess programvara, routern och dess anslutningsmöjligheter, och skrivaren själv som ansvarar för att få jobbet gjort. Som vi kommer att se nedan löser validering av varje element exakt problemet i de flesta fall. I andra fall kommer vi dock att behöva leta efter alternativa tryckmetoder för att uppnå vårt tryckmål eftersom vi har fler och fler alternativ.

Lösningar på utskriftsproblem

Steg ett: återställ allt

Det finns många inbördes relaterade element som är beroende av varandra för att allt ska fungera korrekt, inklusive fjärrutskrift. Av denna anledning är det första steget att starta om skrivaren, routern och vår mobiltelefon. Så här kan vi Eliminera vissa nätverks- och maskinvarufel. Stegen är som följer:

  • Stäng av skrivaren och slå på den igen.
  • Vi kopplar bort strömkabeln från routern, väntar tio sekunder, ansluter kabeln igen och väntar på att internetanslutningen är klar.
  • Vi håller ned strömknappen på mobilen och trycker på “Starta om”. din telefon eller surfplatta och slå sedan på den igen.

Efter det försöker vi skriva ut igen för att se om problemet är borta.

Kontrollera din nätverksanslutning

I det här fallet måste vi kontrollera att både skrivaren och vår mobil ansluten till samma lokala Wi-Fi-nätverk. Om så är fallet, se till att båda enheterna arbetar med samma frekvens. Det vill säga att skrivaren och mobiltelefonen är anslutna till ett 2,4 GHz eller 5 GHz nätverk för att se om detta är orsaken till problemet.

Kontrollera miljön

Om allt annat är bekräftat finns det flera faktorer som skulle kunna göra det hindra oss från att skriva ut från mobilen. Till exempel kan metallföremål, väggar och elektroniska system som sänder ut radiosignaler störa Wi-Fi-signalen. Dessutom är det bekvämt att ta bort locket eller fodralet, vilket kan orsaka problem, och vi märkte det inte, och ännu mer om vi köpte dem nyligen och innan vi kunde skriva ut utan problem.

Lägg till utskriftstjänst

Är det möjligt att Utskriftstjänsten vi använder var raderades av misstag och detta är orsaken till problemet. För att lägga till det igen måste vi gå till Inställningar / Anslutningar / Skriv ut i menyn på vår mobiltelefon. Klicka sedan på Lägg till tjänst. Därefter kommer vi att se en lista över tillgängliga tjänster, och vi behöver bara välja den som matchar vår skrivare.

Ta bort lediga platser

En av de vanligaste anledningarna är att skrivaren är aktiv, men oavslutade uppgifter i utskriftsjobbhanteraren. Detta kommer att hindra oss från att skriva från en mobiltelefon, men lösningen är enkel om vi följer dessa steg:

På en mobiltelefon går vi till Inställningar / Applikationer och väljer Print Job Manager / Print Queue eller klickar på Storage och sedan Print Job Manager. Nu måste vi klicka på “Tvinga stopp” och “Radera data” … Om vi ​​också har en skrivare ansluten till PC:n är det bekvämt att se samma process genom att avbryta de lagrade utskriftsjobben genom att klicka på den utskrivna ikonen i aktivitetsfältet. Sedan startar vi om mobilen och testar att skriva ut igen.

Alternativa utskriftsmetoder

Wi-Fi Direct

När den traditionella trådlösa anslutningen inte fungerar kan Wi-Fi Direct fungera. Det här tillåter vår mobiltelefon och skrivare att upprätta en direktanslutning med varandra. På så sätt kan många utskriftsproblem lösas utan att förlita sig på en nexus som en router.

För att göra detta, gå till Inställningar / Anslutningar och klicka på Wi-Fi Direct. Sedan kommer vi att se en lista med alternativ, bland annat vår skrivare ska dyka upp. Klicka sedan på dess namn och anslutningen upprättas inom några sekunder. För att koppla från behöver vi bara trycka och trycka på koppla från igen.

Via NFC

Den här metoden kräver att både vår mobiltelefon och skrivaren stöder den, men det här är ett bra sätt om vi har några problem, skriv ut Utöver nedladdningen finns inte felet i vår mobiltelefon eller i själva skrivaren.

Vi kommer att behöva aktivera NFC på vår mobiltelefon, samt trycka på motsvarande knapp på skrivaren, kontrollera att NFC-lampan lyser … Beroende på vår skrivare kommer vi att behöva ladda ner lämplig applikation för att kunna börja skriva ut via NFC, vilket är så enkelt som att välja ett dokument och infoga en terminal i det.

Relaterade artiklar

Back to top button