Lokalisering i iPhone System Services: Vad är det? –

Ej att förväxla med applikationer

Vi kan ha hur många appar vi vill på vår iPhone, alltid med begränsat lagringsutrymme tillgängligt. Alla dessa applikationer kan kräva specifika behörigheter för att fungera. Ibland är det några av dem som måste accepteras för att kunna användas, och andra gånger inte, eftersom de är perceptuellt förbättrande funktioner men inte väsentliga. Plats är vanligtvis en av de mest efterfrågade behörigheterna, även om vi i den här artikeln syftar på systemtjänster och inte tjänsterna för själva applikationerna. De kan stängas av i inställningarna genom att klicka på respektive app och inaktivera motsvarande platsflik, om den är aktiv.

Var kan man se systemtjänster

Om du går till Inställningar> Sekretess> Plats kommer du att kunna aktivera platsen i allmänhet, och om du stänger av den kommer det inte att finnas några appar eller tjänster som kan komma åt den. Även i det här avsnittet kan du hitta ett annat sätt att aktivera eller avaktivera appbehörigheter, men om du scrollar ner ser du att det sista alternativet är Systemtjänster, som du måste klicka på. Det bör noteras att var och en av avsnitten som vi kommer att se senare kan konfigureras för att tillåta eller neka åtkomst till din plats.

Platsmeddelanden

Det finns vissa iPhone-appar som meddelar dig när du kommer till en viss plats. De kan också skapas av din automat. Låt oss till exempel säga att du har automatisering och när du kommer hem aktiveras Wi-Fi automatiskt. Om du avaktiverar det här alternativet visas inte varningen och den här funktionen kan inte utföras.

Sök på min Iphone

Detta hänvisar till iPhone-platstjänsten, extremt användbar om din enhet tappas bort eller blir stulen. Om det är inaktiverat kommer du att förlora möjligheten att hitta det via iCloud, så det rekommenderas inte att göra detta.

Mobilsökning

Internetuppkopplingen vi har på gatan, speciellt när vi är på väg, förändras utan vår vetskap. Det finns ett internt system som kan använda det bästa tillgängliga nätverket, och för att kunna göra detta måste du kunna hitta din iPhone på en karta.

Kalibrering av kompassen

Ett litet förtydligande behövs i detta avseende, eftersom de interna funktionerna som iPhone behöver för att fungera som en kompass till stor del stöds av platstjänster.

Offsetkalibrering

En funktion relaterad till Health-appen, eftersom den är mycket beroende av att registrera din plats för att registrera din rörelse.

Dela min plats

Det finns många appar som låter dig dela din plats med andra människor vid ett visst tillfälle eller inom några minuter. Om du inaktiverar det kommer du inte att kunna komma åt dessa funktioner i någon applikation.

Enhetshantering

Detta avsnitt hänvisar till den standard som din telefonoperatör kan komma åt om de behöver göra några ändringar. Det rekommenderas att du gör detta proaktivt så att operatören alltid kan erbjuda dig bra täckning och internettjänster.

HomeKit

Om du har enheter kopplade till din Home-app, som HomePod eller smarta glödlampor som fungerar via HomeKit, kommer de att kunna komma åt din plats om den här fliken är aktiverad.

Säljar-ID (Apple Pay)

En av de mest intressanta funktionerna med att betala med Apple Pay bör kunna identifiera den institution du gjorde betalningen från, men om den här funktionen är inaktiverad är det möjligt att den inte kan upptäckas korrekt på grund av brist på information som kommer ifrån var du gjort betalningen.

Nödsamtal och SOS

Detta är förmodligen alternativet som vi alltid rekommenderar att aktivera eftersom det hjälper dig att skicka din plats till räddningstjänsten om de behöver det. Självklart hoppas vi att du aldrig behöver ta till den här funktionen, men det är bäst att vara försiktig.

Systeminställningar

IOS har några funktioner som aktiveras när de upptäcker din plats. Se till exempel optimerad iPhone-laddning, som kan aktiveras när den upptäcker att du är hemma. Allt detta görs genom detta tillstånd.

nätverk

Du kan tillåta eller neka de nätverk du ansluter till från att veta var din enhet är. Oavsett om det är Wi-Fi eller mobildatanätverk.

Erbjudanden baserat på plats

Apple kan skicka förslag baserat på var du befinner dig, så att du kan optimera din enhetsupplevelse ytterligare. Naturligtvis, även om du stänger av det, kommer de att kunna hitta dig tack vare din IP-adress, som de kommer att använda för att beräkna platsen, jämföra den geografiskt, vilket bekräftas av företaget självt på sin webbplats.

Tidszon

Om du vill undvika tidsförändringar om du reser eller om det har skett en tidsförändring i ditt område, måste du lämna denna funktion aktiv. Beroende på var du är kommer iPhone att veta vilken tid det är för att ställa in den automatiskt.

Viktiga platser

Det är ett avsnitt i sig där du, om du ger åtkomst till din plats, kan ställa in nyckelplatser som ditt hem eller arbete, eftersom systemtjänster som aviseringar kan skilja sig åt beroende på var du befinner dig. Han registrerar också de ofta besökta platserna.

Vad betyder platsikonerna?

Det är mycket troligt att när du gick in i dessa avsnitt som beskrivs ovan i din iPhones inställningar, upptäckte du en legend med denna information. Det indikerar vad platsikonerna som visas överst på din iPhone-skärm betyder. Du kan dock stänga av möjligheten att denna varningsikon visas, även om det inte kommer att störa de tjänster som får komma åt din plats, eftersom de helt enkelt kommer att göra det utan att visa motsvarande varning på skärmen.

Relaterade artiklar

Back to top button