lokal och online lösenordshanterare –

Vi måste tänka på att dessa säkerhetselement som vi pratar om kan kallas blockering, vilket skyddar våra data och konton från personer som inte borde ha tillgång till dem. Men naturligtvis, genom åren antalet Lösenord det vi definierar utökas och läggs till de vi redan har skapat. Och det handlar inte bara om att skapa ett åtkomstlösenord som vi enkelt kan komma ihåg, långt ifrån.

Om det behövs är det bäst att ha starka och säkra nycklar som inte tillåter angripare och hackare att ta reda på det. På så sätt skyddar vi verkligen våra personlig information från obehörig åtkomst. Det är sant att många användare idag fortfarande har en dålig vana att använda dessa Lösenord … Med detta menar vi verkligen att många använder enkla lösenord för att få dem att glömma, i motsats till bästa praxis.

Det är sant att det är nästan omöjligt att komma ihåg dussintals komplexa lösenord, men vi har alternativa lösningar till vårt förfogande. För att göra detta kan vi använda så kallade lösenordshanterare, vilket är fallet med Bitwarden, som vi kommer att prata om.

Vilka fördelar vi får av att använda Bitwarden

Det första vi behöver veta i detta skede är att dessa lösenordshanterare är applikationer som lagrar nya nycklarna vad vi skapar. Som du kan föreställa dig sparar vi på detta sätt på memorering. Faktum är att de alla är skyddade av en huvudnyckel som vi måste komma ihåg och som ger oss tillgång till alla andra. Samtidigt erbjuder dessa program oss vanligtvis ett krypteringssystem för att säkerställa maximal säkerhet.

Därför, som du kanske gissar, in lösenordshanterare , kommer vi bara ihåg huvudnyckeln som vi definierar och som ger oss tillgång till resten. Och när man tänker på att dessa element blir mer komplexa, är användbarheten av lösningar som Bitwarden obestridlig. bra och påstående Vi pratar om en onlinelösning som körs i molnet. Därför är det första vi behöver registrera oss hos tjänsten. Här definierar vi användaren med vår e-post, och huvudnyckeln som vi pratar om.

Från och med nu kommer vi att ha ett eget användarnamn och lösenordstjänstkonto. Därför, för att komma åt den, går vi in ​​igen datum och på så sätt komma åt dess huvudgränssnitt och komma igång. På samma sätt, från e-postmeddelandet de skickar oss, kan vi ladda ner programmet som sådant, eller för skrivbords PC , eller för mobila enheter.

Använd och dra nytta av Bitwarden-gränssnittet

Först, när vi först rörde vårt Bitwarden-apputrymme, upptäckte vi att vi inte hade några fördefinierade element. Därmed menar vi att vi inte har lösenord skapade så vi måste börja lägga till nya element. Detta är vad vi uppnår genom att helt enkelt klicka på knappen Lägg till objekt. Ett nytt fönster öppnas där vi har möjlighet att ange de olika data som kommer att kopplas till detta nya lösenord. Detta inkluderar dess typ, användare, lösenord som sådant, mappen där vi sparar det om vi vill, etc.

Dessa poster kan klassificeras efter typer, kategorier, som vi hittar på vänster sida av huvudgränssnittet. Detta ger oss möjlighet att separera dem om de är inloggning, kort, identiteter, anteckningar etc. På samma sätt kan vi skapa våra egna mappar, vilket gör att vi kan organisera oss bättre. Detta gäller avsnittet My Safe, som är där vi lagrar allt detta innehåll som vi skapar. Låt oss säga att det hela är skyddat av kryptering med 256-bitars AES-algoritm

Ytterligare Bitwarden-funktioner

Men det är inte allt vi kan göra här, eftersom, som vi nämnde tidigare, dessa lösningar vanligtvis erbjuder ytterligare funktionalitet. Och den här verksamheten kommer inte att bli mindre, som vi kommer att lära dig. Det räcker med att vi går till vymenyn Windows-klient för att hitta funktionalitet som är mycket användbar. Vi pratar om en stark lösenordsgenerator. Vi måste använda dem för att bättre skydda våra nya konton och de sparas automatiskt här också.

Å andra sidan, i samma meny hittar vi lösenordshistorik skapat eller en sökmotor för dessa föremål. Detta kommer att vara mycket användbart för oss, eftersom vi kommer att lagra nya rekord i programmet. På samma sätt, om vi går till kontomenyn, kommer vi att kunna hantera dess olika sektioner. Detta tillåter oss att ändra huvudlösenordet eller lägga till tvåfaktorsautentisering till honom.

Hur man laddar ner Bitwarden

Det första att veta är att Bitwarden erbjuder oss ett gratis driftsätt. Men samtidigt kan vi använda Premium-läget, som kostar $ 10 per år. Detta inkluderar en gigabyte med krypterat utrymme, nödåtkomst eller tvåfaktorsautentisering, bland andra fördelar. På samma sätt, för $ 40 per år, kan vi komma åt familjeplanen, där upp till sex användare kan användas med Premie läget är öppet.

För att njuta av den plan som intresserar oss mest i varje fall kan vi genomföra den. från denna länk.

Bitwarden-alternativ

LastPass

Detta är ett av de mest kända förslagen av denna typ. Vi pratar om ett program som ansvarar för att hantera våra lösenord, och vi behöver bara komma ihåg läraren. Detta gör AES 256-bitars kryptering är tillgängliga för oss för att garantera bästa möjliga säkerhetsnivå. LastPass låter dig skapa automatiska och slumpmässiga lösenord för personligt bruk. Allt detta uppnår vi denna länk.

1Lösenord

Här hittar vi en annan Lösenordshantering en tjänst som ansvarar för säker lagring av våra lösenord. Den har tillägg för större webbläsare, och databasen vi skapar är krypterad med 256-bitars AES. För att kolla in det här andra förslaget vi kommenterar gör vi det härifrån.

Dashlane

Detta är en annan populär lösenordshanterare så att vi kan förvara våra referenser på ett säkert ställe. Den använder AES 256-bitars kryptering och låter oss lagra information individuellt, såsom programkoder, Wifi nycklar , anteckningar, etc. Vi kan prova ett annat alternativ från denna länk.