Ljusstyrkekontroll fungerar inte i Windows 10

För att ändra ljusstyrkan på vår bildskärm kan vi använda olika element som vårt tangentbord, knappar på själva bildskärmen eller från inställningssektionen i Windows 10. Oavsett vilken metod som väljs förblir ljusstyrkan densamma tills vi bestämmer oss för att ändra Det. Om inte, har vi ett problem med vår skärm som vi måste åtgärda.

Orsaker till att ljusstyrkekontrollen inte förblir fixerad

Det kan vara irriterande att skärmens ljusstyrka inte håller sig fast, eftersom det kan vara väldigt obekvämt att arbeta med dokument om ljusstyrkan är för låg. Även om skärmen är för ljus kommer den att dra mer ström, det kan vara irriterande vid låga omgivande ljusförhållanden och om den bärbara datorn laddar ur batteriet snabbare.

Om vi ​​såg till att skärmens ljusstyrka inte förblir fixerad, utan ökar eller minskar automatiskt, kan det bero på både hårdvaruproblem, själva monitorn, eller programvara problem. I det här fallet orsakas problemet vanligtvis av felaktiga, inkompatibla, inaktuella eller felaktiga drivrutiner. Det kan också bero på adaptiv skärmhantering aktiverad i Windows 10 eller något slags strömproblem. Oavsett orsak, låt oss se hur vi kan fixa det.

Felsök problem med ljusstyrka

Därefter kommer vi att se några av de inställningar vi kan göra på vår Windows 10-dator för att försöka fixa problem som orsakas av att justera ljusstyrkan.

Inaktivera adaptiv ljusstyrka

Adaptiv ljusstyrka är en funktion hos många bärbara datorer utrustade med sensorer som kan detektera omgivande ljus. Om det ändras, sensorerna ansvarar för att justera skärmens ljusstyrka … Detta säkerställer att skärmen inte är för ljus eller för mörk beroende på omgivande ljus. Det är därför adaptiv ljusstyrka kan vara orsaken till automatisk nedbländning eller ökning av skärmens ljusstyrka.

För att göra detta kommer vi att kontrollera om det är aktivt, i så fall kommer vi att inaktivera det. Gå först till Kontrollpanelen genom att skriva dess namn i sökrutan bredvid Start-menyn. Väl inne, klicka på avsnittet Maskinvara och ljud. Klicka sedan på “Strömalternativ”.

Matalternativ

På nästa skärm som visas markerar vi alternativet “Ändra planinställningar” bredvid vår nuvarande energiplan.

Cambiar la configuración del plan de energi

Klicka nu på “Ändra avancerade ströminställningar” så kommer ett minifönster med olika alternativ upp.

Ändra avancerade energiinställningar

Här, om vår dator är kompatibel, bör vi komma åt “Display” och “Aktivera adaptiv ljusstyrka”. Vidare, i tillstånden “Med batteri” och “Växelström” inställd värde 0 så de ser ut Aldrig. Klicka på Verkställ och OK för att spara dina ändringar.

Cambiar batería y corriente alterna

Använd felsökaren för ström

När det gäller att lösa det här problemet kan vi använda ett verktyg som inkluderar Windows 10 som standard, till exempel Felsökning. För att aktivera det måste vi öppna “Kontrollpanelen”. Klicka sedan på rullgardinsmenyn i det övre högra hörnet för att ändra skärmlayouten till Små ikoner. Efter att ha ändrat vy letar vi efter och väljer funktionen “Felsökning”.

felsökning

På nästa skärm går vi till den vänstra kolumnen och klickar på Visa alla. I listan klickar vi på Power-alternativet och kör felsökaren. Vi följer stegen som anges av guiden och tillämpar eventuella korrigeringar som den rekommenderar. När du är klar, starta om systemet.

Lösningsenergiproblem

Uppdatera dina drivrutiner

Problem med skärmens ljusstyrka kan orsakas av inaktuella eller inaktuella drivrutiner, så det är alltid viktigt att hålla dem uppdaterade. Vanligtvis innehåller nya drivrutiner nya funktioner och är ansvariga för att modifiera gamla. På samma sätt kan de lösa tidigare problem. För att göra detta kan vi välja om vi vill uppdatera dem manuellt genom att ladda ner drivrutinerna själva eller automatiskt via Windows eller tredjepartsprogram. Slutligen kan vi också hitta problemet med plug and play-skärmar.

Uppdatera drivrutiner manuellt

Vi kör kommandot Kör via genvägen Windows + R och skriver dxdiag. På så sätt får vi tillgång till DiretX diagnostikverktyg som ger oss information om vårt system. Här går vi till fliken “Visa”. Nu i avsnittet “Enhet” måste vi läsa namnet och tillverkaren av vårt kort. Vi går sedan till tillverkarens hemsida och går till deras nedladdningssida, hittar vårt grafikkort och laddar ner drivrutinerna. Efter nedladdningen dubbelklickar vi på dem för att installera.

Diagnostikverktyg för DirectX

Automatisk drivrutinssökning via Windows

För detta måste vi använda enhetshanteraren. Vi kommer åt det med Windows + R-genvägen för att starta programmet Kör och skriva devmgmt.msc. Väl inne går vi till avsnittet “Videoadaptrar” och högerklickar på vårt kort. En snabbmeny öppnas och vi väljer “Uppdatera drivrutin”.

Uppdatera controladores de pantalla

Använd programvara från tredje part för att hitta drivrutiner

Om vi ​​hittar lämpliga drivrutiner manuellt, och Windows inte kan hitta dem automatiskt, kan vi använda tredjepartsprogram för att hjälpa oss med denna uppgift.

Driver Genius Professional

Detta program kan känna igen över 80 000 enheter, så det kan vara till stor hjälp för att ladda ner alla drivrutiner till vår dator. Den kan upptäcka enheter, moderkort, ljud kort, grafikkort , tangentbord, mus, en skrivare , modem, bland annat. Det största problemet är att det inte är gratis, så vi måste betala 24,77 euro. Däremot kan vi ladda ner en gratis testversion. från denna länk.

Förartalang

Med det här programmet kommer vi att kunna söka efter alla typer av drivrutiner som är nödvändiga för att all hårdvara på vår dator ska fungera korrekt. Denna applikation kommer att skanna vår dator efter drivrutiner som vi inte har installerade eller är föråldrade för att ladda ner nya. Även om det inte är ett gratis verktyg, har det en gratis testversion som vi kan ladda ner härifrån. För att använda det konsekvent måste vi betala $ 19,95.

Plug and Play-bildskärmsproblem

Ibland kan vi hitta problem med Övervakar PnP (plug and play) eftersom vissa system- eller drivrutinsuppdateringar kan göra att vår bildskärm stängs av, så vi måste kontrollera om detta hände oss.

Dispositionsadministratör Monitorer

För att göra detta, tryck på Windows + R och öppna programmet Kör, skriv devmgmt.msc för att komma åt enhetshanteraren. Här visar vi Övervakar och högerklicka på vår PnP-monitor. Om den är avaktiverad måste vi markera kryssrutan “Aktivera enhet”. Efter det startar vi om systemet.

Relaterade artiklar

Back to top button