Litiummetall förlänger batteriets livslängd än du kan föreställa dig –

Ett av de vanligaste problemen med batterier idag är deras varaktighet. Den kanske inte är för kort, men den tömmer alltid dessa batterier och vi vill att den ska hålla längre. Ett team av forskare från USA genomför sökarbete där de kommer att bygga ett system som gör att litiumbatterier får mer autonomi än någonsin tidigare.

Denna teknik kan användas i framtiden för elbilar , vilket skulle göra det möjligt att göra många resor med varje batteriladdning.

Litiummetall, nyckel

Nyckeln till att förlänga batteritiden är att byta ut grafit de använder för litiummetall, som innehåller mycket mer kraft. Det har alltid varit ett nyckelmaterial för forskare inom forskning. energilagring.

Det amerikanska energidepartementets Pacific Northwest National Laboratory noterar behovet av att göra det undvika kemiska reaktioner inuti batterierna för att få dem att fungera bättre. Litiummetall hjälper till att förhindra detta. Man tror att om litiummetallen är tjockare kommer batteritiden också att bli längre. Detta visade sig dock vara felaktigt, då varje batteri måste ha en optimal tjocklek beroende på batteriets watt och storlek.

Metall de lithio

Medan de litiumbatterier som används idag har en elektrisk effekt på cirka 275 kilowatt per timme, kunde forskare som testade denna nya teknik med mycket tunna metalllitiumtrådar (0,02 millimeter) maximera denna siffra. v 350 kilowatt per timme … Detta är en betydande förbättring av prestandan hos befintliga batterier. Nyckeln till att förbättra prestandan var att ersätta dessa tjockare trådar med tunnare, vilket förbättrade anslutningen mellan komponenterna inuti batteriet.

Ta ett steg framåt

Battery500-program består av en sammanslutning av olika företag som just nu arbetar för att ytterligare öka kapaciteten på batterier med litiummetall. Enligt deras uppskattningar ska de försöka nå 500 kilowatt i timmen.

Baterias

Uppenbarligen är det inte lätt att få den mängden energi och alla lag jobbar hårt för att få slutresultatet. Säkerhet även beaktas då det är liten risk när man arbetar med mycket energi som bör undvikas.

Relaterade artiklar

Back to top button