Lista över Xiaomi-telefoner som inte kommer att uppdateras till MIUI 12.5 –

MIUI-uppdateringar är mycket efterlängtade av Xiaomi-fans, tack vare de förbättringar och nyheter som de integrerar. För tillfället är företaget fördjupat i implementeringen av MIUI 12.5, en slags övergångsnivå, innan det får veta om MIUI 13, som kommer i år. Företagets långa lista med enheter är beundransvärd, inklusive de billigaste och andra enheter som har funnits på marknaden länge. Men som med alla uppdateringar skapar den alltid en skärm som är orättvis eller inte, tar inte hänsyn till vissa modeller som fortfarande är i händerna på sina ägare.

Förståeligt nog kan programvarusupport inte vara för evigt. De resurser som krävs för att underhålla modellen (med dess komplexitet) är betydande. Nya modeller ersätter gamla som kommer fixat i äldre versioner av MIUI, inte kunna testa många av de nya funktionerna. Som vi redan har sett på vår hemsida är listan över terminaler som Xiaomi planerar att uppdatera till MIUI 12.5 mycket bred, men det finns också märkbara brister i den här uppdateringsprocessen.

Xiaomi-telefoner har slut på MIUI 12.5

Uppdateringsprocessen är ibland mycket komplex och beror på eventuella omedvetna fel som uppstår under den interna uppdateringsprocessen. Det är därför i många fall de modeller som ursprungligen valdes för uppdatering kasseras. Det senaste och mest märkliga fallet är Redman 7, en terminal som lades ner för MIUI 12 men som nu får en uppdatering, till mångas förvåning. V frånvaro för att få MIUI 12.5 det följande:

  • Xiaomi Mi Max 3
  • Xiaomi Mi Mix 3 5G
  • Redmi Y3
  • Redmire 7
  • Redmi s2
  • Redmi 6 och 6A
  • Redmi Notes 5 Pro
  • Redmi Notes 6 Pro

Anmärkningsvärd frånvaro

Som vi kan se innehåller listan terminaler som fortfarande är i händerna på många användare och som var de mest sålda. Först och främst sticker Mi Mix 3 5G ut, denna terminal har skyddats av Xiaomi på grund av de många problem som har dragit ut på tiden sedan den lades ut till försäljning. Den presenterades 2019, och erfarenhetsmässigt kan de mycket väl vara en kandidat för MIUI 12.5, liksom resten av de utvalda terminalerna.

Vi ser också att Redmi Y3, Redmi 7 och Redmi 6 och 6A inte kommer att ta emot MIUI 12.5 tillsammans med flaggskeppsterminaler och fortfarande är i händerna på många användare, som Redmi 5 Pro och Redmi 6 Pro, som nyligen började uppdatera till MIUI 12 och de kommer inte att se MIUI 12.5 i magen. Jätten Mi Max 3 kommer också att finnas kvar med MIUI 12 som den senaste stabila utgåvan, utan att behöva bekanta sig med MIUI 12.5.

Men som vi har sett presenterar Xiaomi överraskningar, så många kommer att hålla fast vid hoppet att den nya versionen oväntat kommer att dyka upp i terminaler, vilket är osannolikt i dessa terminaler. Men det kommer alltid att finnas en möjlighet dyka in i olika utvecklarforum där dessa terminaler fortfarande har privilegierat utrymme och “inofficiellt” uppdateringsstöd som fortsätter utan vila.

Relaterade artiklar

Back to top button