Lista över program för att extrahera information från Internet –

Vad är webbskrapning

Web scraping, även känd som skrapning , menar vi metoden med vilken vi kan hämta information från webbplatser. Den använder programvara som till och med kan simulera normal användarnavigering, men automatiserar processen.

Vi kan associera webbskrapning med webbplatsindexering i sökmotorer. Nu, i det här fallet, är det mer fokuserat på att konvertera ostrukturerad data på webben (som HTML-format) till strukturerad data som kan lagras och analyseras i en databas eller ett kalkylblad.

För ämne webbpositionering, denna metod har blivit utbredd de senaste åren. Den tjänar också till att jämföra priser i onlinebutiker, övervaka data mm Många användare förlitar sig på den här funktionen för att skapa kvalitetsinnehåll.

Kortfattat kan vi säga att webbskrapning består av utvinning av information från webbsidan. Vad vi kan göra på användarnivå manuellt, men vi kan även använda datorprogram för att göra detta.

Vi kommer att se flera gratisprogram som vi kan använda för att samla in information från en webbsida.

Parsehub

Ett av verktygen vi har är Parsehub. Det är en skrivbordsapplikation som låter oss ansluta till vilken webbplats som helst från vilken vi vill hämta data. Den har ett snyggt gränssnitt och är lätt att använda. Vi kan exportera data i olika format som t.ex JSON, CSV eller Excel

Det första vi behöver göra för att börja använda Parsehub ladda ner det från deras hemsida. Vi kommer att se att detta är tillgängligt för Windows, Linux och macOS. När vi har laddat ner den är nästa steg att installera den. När vi har slutfört det kommer det att be oss skapa ett konto.

När vi öppnar det kommer ett fönster som liknar det vi ser på bilden ovan upp. Senare kommer vi att behöva skapa ett nytt projekt och skriva adressen från vilken vi är intresserade av att extrahera data för att kunna starta arbetet.

Skrapor

Ett annat alternativ för att samla in information från webbplatsen: Scrapers. I det här fallet är det så webbverktyg är också gratis, så att du kan slutföra den här åtgärden på ett enkelt och intuitivt sätt. Den extraherade informationen kan exporteras till JSON, HTML och CSV.

När vi går in på din sida ser vi att du måste registrera dig för att använda tjänsten. Därifrån kommer vi att behöva skapa en ny Scraper, placera den data som krävs och låta den köras. Han kommer att börja samla in information från denna sida.

Skraphund

Ett liknande alternativ till det tidigare är Scraper Dog. Vi kan testa din kostnadsfria provperiod. Du måste registrera dig igen. För grundläggande användning räcker denna gratisversion. Det finns också en betald för åtkomst via bemyndigande och kunna hämta data från mer komplexa webbplatser.

Som i de tidigare fallen kommer vi att behöva sätt url vad som intresserar oss och börja extrahera information från denna sida.

Dexi.io

Dexi har ett enkelt gränssnitt som tillåter oss extrahera data i realtid från vilken webbsida som helst med inbyggd maskininlärningsteknik. Detta gör att du kan extrahera både texter och bilder. Det är molnbaserat och låter dig exportera extraherade data till plattformar som Google Sheets, Amazon S3 och liknande.

Förutom att extrahera data, med Dexi vi kan också spåra i realtid. Den har verktyg för att hålla oss informerade om eventuella ändringar som kan inträffa på en viss webbplats. Ett sätt att få mer information om tävlingen, till exempel om det finns en sida för att sälja produkter på Internet. Den har ett gratis alternativ för grundläggande användning, men det finns också andra betalalternativ.

I ett nötskal, det här är några av alternativen vi måste följa för att rensa upp webbsidor. Vi har sett några enkla program som kan vara användbara för den som behöver extrahera information från webbplatser.

Relaterade artiklar

Back to top button