Lista över iOS 15-buggar i de två första betaversionerna av iPhone –

Om du funderar på att installera en iOS beta ALDRIG på din egen iPhone bör du vara medveten om att det finns buggar i både utvecklarversionen och den offentliga versionen som alltid är vanliga i den här typen av versioner. Det är därför det inte rekommenderas att installera på en iPhone för personligt bruk, men om du är villig att göra det för att kunna prova alla nya funktioner i iOS 15 före någon annan rekommenderar vi att du läser det här inlägget där vi samlar de vanligaste misstagen.som de lär känna varandra med.

De vanligaste problemen i iOS 15 beta 1 och beta 2

Apple släppte den första iOS 15-betan till utvecklare den 7 juni efter dess presentation på WWDC. Den 24 juni lanserades den andra och den 30:e samma månad lanserades en revidering av vad som tekniskt sett fortfarande är beta 2. Samma dag lanserades den första offentliga betaversionen. Och till slut hittade de alla buggar som kunde smutskasta användarupplevelsen, vilket å andra sidan är logiskt i beta.

Följande lista med buggar har sammanställts baserat på vår egen erfarenhet av betaversioner och rapporter från andra användare på forum och sociala nätverk. Alla buggar rapporteras inte till alla användare, och de är inte de enda, de är helt enkelt de vanligaste och de mest rapporterade:

  • Högre batteriförbrukning.
  • Batteristatusen visar mycket varierande procentsatser som ökar eller minskar beroende på dag.
  • Enheten överhettas.
  • Fel “Hey Siri” med falska positiva eller oförmåga att aktivera assistenten med detta röstkommando.

Oye-Siri-eventto-Apple

  • Bankappar fungerar inte av säkerhetsskäl.
  • Appar som stängs oväntat eller direkt öppnas inte.
  • Plötsligt startar iPhone om.
  • FaceTime-problem med att ta emot samtal eller skärmdelning.
  • Podcast- och musikapparna spelar inte upp innehåll korrekt.
  • Notes-applikationen synkroniseras inte med andra enheter i äldre versioner av programvaran.

Som du kommer att se är de flesta felen vanliga i denna typ av version. Sammantaget är iOS 15 en relativt stabil version jämfört med betaversioner från andra år. I vilket fall som helst kan detta orsaka prestandaproblem som de vi beskrev i detalj.

Är det okej att hitta dessa fel?

Fullt. Egentligen, konstigt nog, uppstår inga fel. Betaversioner finns fortfarande ofullständiga versioner operativsystem och måste fulländas på prestandanivå, och måste också göras av utvecklare för att anpassa sina applikationer. Det kan vara möjligt att upptäcka den här typen av buggar i slutliga versioner, även om det är mindre vanligt och alltid löses med en extra uppdatering.

På bästa sätt lösa problemet med – gå tillbaka till den senaste stabila versionen, som i det här fallet är iOS 14.6 (iOS 14.7 är redan i det sista betatestningsskedet). Det som är önskvärt att göra är rapportera fel till Apple från Feedback-applikationen, som är installerad i betaversioner, eftersom det är så företaget informeras om buggen och mjukvaruingenjörerna kan försöka lösa det med de slutgiltiga versionerna i åtanke.

Relaterade artiklar

Back to top button