Lista över de lättaste gamingmössen på marknaden för spel –

Vanligtvis väger spelmöss nästan alltid runt 100 gram, medan många till och med inkluderar ett anpassat viktsystem som låter dig lägga till eller subtrahera vikt för att anpassa den efter din smak. Det har dock visat sig att ju lättare musvikten är, desto mindre tröghet kommer du att ha när du flyttar den, vilket är särskilt viktigt i spel som FPS, där mycket snabba och aggressiva rörelser designad för att snabbt rikta in sig på fienden, så en lättare mus kommer att vara den bästa prestandan du kan ha.

Vilka är fördelarna med muslungor?

När du gör mjuka och flytande rörelser med din mus, och speciellt om du spelar med en hög känslighet hos sensorn, är det troligt att enhetens vikt inte spelar någon roll för dig, eller du skulle till och med föredra att den är relativt tung. bästa noggrannhet. Det är därför, som vi redan nämnt, många tillverkare till och med inkluderar ett extra viktsystem för att göra musen tyngre om så önskas.

Men när du gör väldigt snabba och aggressiva rörelser i dina spel skapar denna vikt ganska mycket tröghet, viss tröghet som kan göra att musen “går iväg” snarare än att peka exakt vart du ville, förutom att den är tröttare som Typspel använder vanligtvis lägre känslighet för att få större noggrannhet genom längre rörelser.

Av denna anledning ger de lättaste mössen en klar konkurrensfördel, eftersom deras lägre vikt är synonymt med mindre tröghet i rörelsen, så det blir mer noggrannhet, inget mer, inget mindre, och beviset för detta är att de är fler och fler tillverkare som inkluderar dessa “håliga »mus till din katalog för first-person shooter entusiaster.

Marknadens lättaste gamingmöss

Härnäst kommer vi att lista de lättaste spelmössen på marknaden för närvarande tillgängliga, med alltid i åtanke att dessa är möss från välrenommerade märken som använder sensorer av god kvalitet och du kan vara säker på deras prestanda. Likaså anser vi möss lungor vara väger max 75 gram.

Cooler Master MM710, världens lättaste möss

Cooler Master MM710 ratones ligros

Den här spelmusen skryter med att den byggdes för att vara lätt, och det verkar som om de lyckades eftersom det är den lättaste spelmusen på marknaden på bara 53 gram. Oavsett så har den tillverkats med högkvalitativa material som ger den stabilitet och tillförlitlighet utom allt tvivel, så musen kommer att motstå din dators hårdvara och, naturligtvis, intensiteten i dina spel.

Den har en 16 000 DPI anpassningsbar PixArt PMW3389 optisk sensor och sex knappar. Sensorn klarar av aggressiva rörelser upp till 400 tum per sekund med acceleration upp till 50g, i vilket fall den har en USB 2.0-anslutning med en flätad kabel för större styrka och hållbarhet.

HyperX Pulsefire Haste, endast 59 gram

HyperX Pulsefire Hastighet låter högt

Liksom den förra var den här musen designad för att vara så lätt som möjligt, i vilket fall HyperX lyckades väga endast 59 gram och kom på andra plats i denna ranking. Den har en PixArt PMW 16 000 optisk sensor med en upplösning på 3335 dpi, har sex programmerbara knappar och innehåller naturligtvis teknik från tillverkaren Hyperflex, så även om den är ansluten till en PC via en USB-kabel stör den inte rörelsen kl. alla. användare. …

HyperX inkluderar en uppsättning utbytbara PTFE-fötter samt grova sidodekaler och två huvudknappar för förbättrat grepp om användaren vill ha det.

Logitech G PRO X SUPERLIGHT, trådlös och ultralätt

Logitech G PRO X SUPERLIGHT ratones

Den lättaste trådlösa spelmusen på marknaden; Den väger bara 63 gram och inkluderar ett batteri med 70 timmars batteritid, och hur kunde det vara annorlunda med Logitech, den har den prisbelönta 25 600K HERO-sensorn med 25 dpi upplösning med maximal anpassningsbar känslighet, samt fem anpassningsbara knappar så att användaren kan anpassa musen efter eget tycke.

I det här fallet ansluts enheten till datorn med hjälp av trådlös teknik, som inkluderar en USB-mottagare och har ingen belysning för att spara på batteriet.

KROM Kaiyu, med RGB-paneler

Krom kaiyu ratones ligeros

Den lättaste KROM-musen heter Kaiyu, och på bara 65 gram har den inget att avundas andra mycket dyrare möss. Utrustad med en PixArt PWM3327-sensor med en upplösning på upp till 12 000 DPI och hoppande på 800 DPI eller högre, garanterar denna mus bästa prestanda i FPS-spel och har även RGB-belysning som sänds ut genom rampanelen.

SteelSeries Aerox 3 trådlös med TrueMove-sensor

SteelSeries Aerox 3 ratones ligros

SteelSeries erbjuder också sina lätta spelmöss och bland dem utmärker sig Aerox 3 Wireless som även i trådlöst läge bara väger 66 gram. Den har en prisbelönt TrueMove-sensor med en upplösning på upp till 18 000 DPI och 1:1-spårning, vilket är idealiskt för maximal noggrannhet i FPS-spel.

Den lyfter också fram sin RGB-belysning och en batteritid på upp till 200 timmar (förutsatt att lamporna är släckta förstås). Både bakgrundsbelysningen och dess sex knappar kan anpassas med proprietära SteelSeries Engine-programvara.

Glorious PC Gaming Race Model O, enkel och exakt

Härligt PC-spel Race Model O

Detta är en tillverkare som alltid har varit stolt över att leverera maximal prestanda, för att inte tala om andra faktorer som estetik; Av denna anledning har denna Model O den vanliga ramlösa designen, men den kommer inte utan RGB-belysning för att få den att sticka ut var du än tar den.

Den innehåller en PixArt PWM 3360-sensor med en upplösning på upp till 12 000 DPI, som stöder acceleration upp till 50G, har inbyggda superhala teflonfötter och väger endast 67 gram för att undvika den typ av tröghet vi pratade om i början.

Roccat Burst Pro, hög precision och snygg design

Roccat Burst Pro utmanar ligarna

Roccat Burst Pro är en mus som kombinerar prestanda, estetik och så klart lätthet då den bara väger 68 gram. Den har en Roccat Owl-Eye optisk sensor (baserad på PixArt PMW 3389 men trimmad) med en upplösning på upp till 16 000 DPI, anpassningsbar AIMO RGB LED-belysning, vilket är imponerande tack vare inkluderingen av genomskinliga plastpaneler i designen och priset vinnande Titan High-brytare Hållbarhet som inte har något att avundas de berömda OMRON-omkopplarna.

Den här musen ansluts till en PC med hjälp av en USB 2.0-kabel, men Roccat har optimerat kabeln (de kallar den PhantomFlex) för att ge användaren en nästan trådlös muskänsla.

Trust Gaming GXT 960 Graphin, den billigaste lättviktsmusen

Trust Gaming GXT 960 Graphin ratones lika

Vi kommer till slutet av denna lista med den lättaste medlemmen i Trust-katalogen, GXT 960 Graphin, som väger 74 gram. Med en paneldesign och en optisk sensor med hög precision med justerbar känslighet upp till 10 000 DPI är detta en av de billigaste lätta spelmössen du kan hitta, och det betyder inte att den inte alls är dålig, eftersom spelprestanda är bättre än garanterat.

Relaterade artiklar

Back to top button