Lista över alla PCIe 4.0 SSD:er med 7000 MB/s överföringshastighet –

PCIe 4.0 tog lagringsprestanda till nästa nivå, och medan de första SSD:erna som nådde 7000MB/s läshastigheter initialt hade betydligt lägre skrivhastigheter, uppmuntrar de senaste SSD-kontrollerna skrivhastigheter för att matcha läshastigheterna.

Snabbaste SSD:er – upp till 7000MB/s prestanda

Därefter kommer vi att berätta vilka SSD:er som för närvarande är snabbast och vilka som också finns tillgängliga på konsumentmarknaden så att vem som helst kan köpa och installera dem på sin PC. Även om vi har pratat om detta tidigare, kom ihåg att de alla använder PCIe 4.0 och är M.2 2280-formaterade, så du behöver ditt moderkort för att vara kompatibelt för att få ut det mesta av dem. Men låt oss gå ner till listan.

Sabrent Rocket 4 Plus var först med att nå 7000 MB/s

Det var den första SSD-enheten som kom ut på marknaden, överraskande med sin massiva läshastighet på 7000 MB/s, men inte sämre än skrivhastigheten då den når 6850 MB/s. Hemligheten bakom denna milstolpe var användningen av den nya Phison E18-kontrollern, som används av de flesta SSD-enheter du kommer att se på den här listan, och revolutionerade PCIe 4.0 för att pressa ut den maximala kapaciteten.

Denna SSD har också två versioner: en utan kylfläns designad för användning med kylflänsar som redan är installerade på alla kort, och den andra med en speciell kylfläns med minst tre heatpipes, vilket helt eliminerar termisk strypning. Den finns i kapaciteterna 500GB, 1TB och 2TB.

Lexar NVMe Gen 4×4 M.2 2280 SSD överstiger 7000 MB/s

Detta är förmodligen den snabbaste SSD som har funnits sedan riktmärken har setts där den når 7.528 2264 MB/s vid läsning, även om detta bara var en prototyp. I det här fallet använder SSD:n en Silicon Motion SM96-kontroller och 512-lagers TLC-NAND-chip som erbjuder 1GB, 2TB och XNUMXTB kapacitet. I alla fall kommer den med en liten svart passiv aluminium kylfläns som liknar det du ser på bilden ovan.

Samsung 980 Pro PCIe NVMe M.2

Detta är den i särklass mest kommersiella versionen, eftersom den är tillverkad av Samsung, det är den med flest lager och är lättare att hitta i butik. Naturligtvis använder den i det här fallet en Elpis-kontroller med 1GB LPDDR4 DRAM för cachning, men den erbjuder “bara” 5000MB/s-skrivning, vilket är mycket lägre än andra SSD:er med 7000MB/s-läsningar. Den använder 3-bitars TLC-chips och finns i kapaciteterna 250 GB, 500 GB och 1 TB (det finns ingen 2 TB-version för tillfället).

MSI har två SSD:er som går upp till 7000MB/s, men de har inget namn.

MSI gick nyligen in på lagringsmarknaden med två solid state-enheter, som redan har avslöjats men inte annonserats och som faktiskt inte har något specifikt namn än. Det finns två modeller, och som du kan se på bilden når den ena 7000 MB/s och den andra når 6900 MB/s, vilket är ett steg bort från märket. De använder naturligtvis PCIe 4.0, båda har en inbyggd kylfläns, och det är för närvarande okänt vilken kapacitet de kommer att finnas tillgängliga i, samt deras övriga tekniska specifikationer, förutom användningen av TLC-minneschips.

GALAX SSD Extreme Hall of Fame

Bland SSD:erna som går upp till 7000 MB/s är denna GALAX-modell den som ägnar mest uppmärksamhet åt estetik. Istället för att använda den vanliga svarta färgen och aluminiumkylflänsen i samma färg, har denna Hall of Fame en vit och verkligt spegelvänd kylfläns (och PCB). Den använder 3D TLC-chips och den är också den enda som erbjuder kapaciteter upp till 4TB.

I det här fallet använder den samma Phison E18-kontroller som Sabrent Rocket, så dess prestanda är densamma: upp till 7000 MB/s läsning och 6850 MB/s skrivning.

Gigabyte AORUS Gen4 7000S

AORUS har också sin förstklassiga SSD, och liksom den förra använder den en Phison E18-kontroller som levererar 7000 MB/s läsning och 6850 MB/s skrivning. Den har en lågprofilerad kylfläns i svart aluminium, vilket tillverkaren säger är tillräckligt för att förhindra termisk strypning. Den finns i kapaciteten 1 TB och 2 TB, men kom ihåg att 1 TB-versionen av någon anledning är något långsammare och erbjuder skrivhastigheter på upp till 5 000 MB/s.

Corsair MP600 Pro

På listan över “snabbaste SSD-enheter” kan du inte missa en tillverkare som Corsair, som nyligen uppdaterade sin MP600 med ordet “Pro” för att gå med i 7000MB/s-klubben. Den använder också en Phison E18-kontroller, så dess skrivhastighet är 6850MB/s; den är endast tillgänglig i kapaciteterna 1 TB och 2 TB.

Relaterade artiklar

Back to top button