Linux Mint 20.2 “UMA” Nyheter och nedladdning eller systemuppdatering –

Linux Mint är Ubuntu för dem som inte gillar Ubuntu. Denna distro är baserad på Canonicals operativsystem, men utvecklas annorlunda baserat på indata från communityn som det andra företaget har glömt. Då och då släpper Mint-utvecklarna nya versioner av sitt system med korrigeringar och nya funktioner så att systemet kan fortsätta att växa och utvecklas.

För några timmar sedan har de ansvariga för detta system precis släppt ny version 20.2 Linux Mint , den andra uppdateringen finns i grenen “20”. Och denna nya version kom med följande nyheter.

Vad är nytt i Linux Mint 20.2 “Uma”

Nu är denna nya Linux baserad på Ubuntu LTS 20.04.2 så det har samma förbättringar som Canonicals operativsystem. Detta system bygger på Linux Kernel 5.4.0 , och har de senaste versionerna av sina stationära datorer som t.ex Sojaljus kanel Desktop 5.0.2, Xfce Desktop 4.16 och KOMPIS Desktop 1.24, att välja mellan.

En annan nyhet vi kan hitta i den här nya versionen av Linux är den nya appen: stor och tung (eller File Renamer). Detta program är designat för att vi snabbt och enkelt kan byta namn på flera filer eller mappar. Warpinator , en annan av de mest intressanta applikationerna i detta system, som gör att vi kan överföra filer över nätverket (kabel och Wi-Fi), har också förbättrats med nya funktioner och gjort det 3 gånger snabbare. Såväl som Nemo, filhanteraren har också uppdaterats till version 5.0.1 med nya sökfunktioner och buggfixar.

De program som följer med som standard med denna distribution har också uppdaterats till de senaste versionerna. Så, till exempel, kan vi hitta:

  • Python 3.8.5
  • Firefox 89.0
  • LibreOffice 6.4.7.2
  • Nvidia-Prime-applet 1.2.7

Det bör också noteras att beroende på vilket skrivbord som används kan vi hitta några viktiga ändringar eller andra.

Ladda ner och uppdatera

Den nya versionen av Linux Mint är nu tillgänglig för alla användare. Alla som vill uppgradera till denna nya version kan göra det utan problem eller komplikationer på det sätt de föredrar. Till exempel är det enklaste och mest rekommenderade att använda själva Linux Mint-uppdateringen, där den nya versionen 20.2 “Uma” kommer att dyka upp och varifrån vi kan ladda ner och installera den på vårt system.

Uppdatera Linux Mint till 20.2 Uma

Om vi ​​fortfarande inte har systemet installerat på vår dator kan vi ladda ner denna nya version helt gratis. från deras huvudsida. Därifrån laddar vi ner ISO, vilket gör att vi kan installera operativsystemet på vår dator.

Krav för att använda Linux Mint:

  • 2 GB RAM (även om 4 GB är bättre att rekommendera).
  • 20 GB ledigt hårddiskutrymme (100 GB rekommenderas).
  • Skärm med en upplösning på 1024×768 pixlar.

Relaterade artiklar

Back to top button