LG uppdaterar sina senaste OLED-TV med Dolby Vision 4K 120Hz-stöd –

Ny firmware för LG OLED-TV:er: 4K 120Hz och Dolby Vision

För moderna TV-apparater och praktiskt taget alla enheter är den fasta programvaran som styr var och en av dess komponenter lika viktig som själva operativsystemet på en mobiltelefon, surfplatta eller dator. Och de borde få ut det mesta av den medföljande hårdvaran. Det är därför varje varumärkes engagemang för ständiga förbättringar är något som värderas högt när man väljer ett eller annat alternativ.

När det gäller LG kan det inte förnekas att de alltid har haft mycket höga åtaganden när det gäller sina TV-apparater. Det är inte för inte som detta är en av de starkaste sektorerna av varumärket, eftersom de med sina OLED-skärmar praktiskt taget är marknadsledande.

Den senaste firmwareuppdateringen som släpptes bevisar detta än en gång, främst för att den förbättrar prestandan när det gäller bildkvalitet på sina senaste modeller och drar fördel av hårdvaran som kommer som standard. Som fortfarande inte är helt utpressad.

Jobba med oss firmware version 03.15.27, LG C1 och LG G1 TV-modeller kommer att få stöd för Dolby Vision HDR-innehåll i 4K-upplösning vid 120Hz. Det vill säga en betydande förbättring av kvaliteten på användningen av sådana TV-apparater som en skärm för uppspelning på den med konsoler som Xbox X Series och S.

Naturligtvis kommer den här uppdateringen att gynna mer än bara dessa två modeller. Från och med nästa juli kommer även andra TV-apparater från den koreanska tillverkaren att få uppdateringen. Dessa är modellerna: LG OLED Z1-serien, QNED Mini LED QNED99-serien och NanoCell NANO99-serien.

LG TV-apparater är nu mer intressanta att spela

Tillkännagivandet av ny LG firmware för sina senaste TV-apparater och ankomsten av stöd för 4K 120Hz Dolby Vision HDR bekräftar bara att de blir mer intressanta för dem som letar efter en kvalitetsskärm med vilken njuta av de senaste videospelen … Något sådant, ja, än så länge är det bara genom Xbox Series X/S och för vissa specifika spel.

Det är sant att videospelsutvecklares arbete också kommer att vara nyckeln till att göra den här typen av innehåll mycket mer populärt och mer frekvent. Men det kommer att vara en tidsfråga. Det som är viktigt är att inte bara LG lägger till detta stöd till fler TV-apparater i sin katalog, utan andra märken gör det också. För det här är förbättringar som vi inte helt kan uppskatta just nu, men det kommer ingen återvändo när vi testar dem.

Relaterade artiklar

Back to top button