LG tillkännager global lansering av X cam och X-skärm (foton och videor)

SEOUL, 22 mars 2016 – LG Electronics (LG) kommer att lansera sin X-serie, en serie smarttelefoner med premiumfunktioner som hittills endast är tillgängliga på LG:s flaggskeppsmodeller, med start denna vecka. X-skärmen och X-kameran kommer först att finnas tillgängliga i Sydkorea följt av nyckelmarknader över hela världen, inklusive Europa, Latinamerika och Asien.

X-serien är designad för att ge exceptionellt värde till dem som vill ha en smartphone med unika funktioner som dubbla kameror eller den andra skärmen. Precis som LG G5, ärver X-kameran ett liknande 120-graders vidvinkelobjektiv för att komplettera standardobjektivet. Standardvinkellinsen på 13 MP och vidvinkelkameran på 5 MP på baksidan av X-kameran ger ett lika brett synfält som det mänskliga ögat.

X-kameran har en pop-out-bildfunktion som kombinerar de två bilderna tagna med standard- och vidvinkellinserna för att skapa en bild-i-en-ram-effekt. Animerat foto är endast tillgängligt på X cam och levererar en hybrid video och stillbild, den ena inramad av den andra (http://on.fb.me/1pPxEd5). Och Panorama View rullar automatiskt en bred bild istället för en statisk bild och signaturfunktionen låter användare lägga till en bildtext eller byline efter att ha tagit ett foto.

X-skärmen kommer med LG:s Second Screen, en funktion som först introducerades i LG V10. Always-on Display låter användare kontrollera grundläggande information som tid, datum och aviseringar utan att behöva väcka telefonen, den första smarttelefonen på mellannivå som erbjuder denna unika funktion. X-skärmens utseende kompletteras av det kristallklara glasfibermaterialet som täcker baksidan. De böjda kanterna på sidorna skapar en enkel men elegant design.

“Det som är tilltalande med X-skärmen och X-kameran är att var och en erbjuder en fantastisk funktion i ett komplett paket som inte bryter banken”, säger Juno Cho, vd och koncernchef för LG Electronics Mobile Communications Company. “Från och med X-serien introducerar vi det bästa inom kamera- och bildskärmsteknik i en enhet i massnivå, något som aldrig har gjorts tidigare.”

Relaterade artiklar

Back to top button