LG Stylus 2 är den första smarttelefonen med digital ljudsändning som anländer till Italien

LG STYLUS DAB +, DEN FÖRSTA SMARTTELEFONEN MED DIGITAL RADIO

Världens första smartphone med Digital Audio Broadcasting levererar klart, skarpt ljud från digitalradio

Milano, 14 mars 2016 – LG presenterar idag LG Stylus DAB+, världens första smartphone utrustad med Digital Radio, den digitala radiostandarden. LG presenterade sin senaste modell vid Radiodays Europe 2016-evenemanget i Paris, det största internationella evenemanget dedikerat till radio. Italien kommer att vara ett av de första länderna i världen där LG Stylus DAB + kommer att göra sin debut.

LG Stylus DAB+ är den första smarttelefonen i världen utrustad med digital radio: tack vare en DAB+-mottagare och en dedikerad app låter den dig lyssna på radiosändningar direkt från telefonens början. Ett mycket enkelt gränssnitt gör att radioapparater kan skapa sin egen app som kan kombinera innehåll som överförs via webben och via sändningar.

Tack vare Digital Radio kan du välja mellan många fler stationer än traditionell FM-radio. Dessutom, om webbradioapparna fungerar med betydande dataförbrukning, erbjuder digitala radioapparater utmärkt ljudkvalitet, gratis, utan att kräva datatrafik och tillåter mottagning av innehåll även om Stylus DAB+ inte är under nätverkstäckning eller om det inte finns någon sim . Tuning sker mycket snabbt genom att skapa en lista över digitala radiostationer i området och erbjuder också en rik multimediaupplevelse: kristallklart ljud åtföljs av en text relaterad till innehållet som lyssnas på (titel på ett program, information om låten i luften ) och från bilder som överförts i bildspel med digitalradio och som visas på smartphonens display.

DAB+-tekniken kommer att ersätta FM-radio och används redan av över 500 miljoner människor i 40 länder runt om i världen. LG arbetade tillsammans med IDAG (International DMB Advancement Group) för att utrusta LG Stylus DAB + med denna nya teknik.

“Vi driver på antagandet av ny digital radio genom att introducera DAB+-teknik i våra smartphones för att erbjuda en ny lyssningsupplevelse”, säger Juno Cho, VD och koncernchef för LG Electronics Mobile Communications Company. “Med en stor 5,7-tumsskärm, 1 watt högtalare och 3 000 mAh löstagbart batteri är LG Stylus DAB + den perfekta enheten för att njuta av multimediainnehåll.”

“Vi är stolta över att presentera en revolutionerande smartphone tillsammans med ett innovativt företag som LG. Kombinationen av digital radio och internet öppnar ett brett spektrum av möjligheter för framtiden”, kommenterade Gunnar Garfors, VD för IDAG. “Slutanvändaren har nya tjänster tillgängliga samtidigt som media kan nå en bredare publik tack vare ett större antal radiosändningar”.

Relaterade artiklar

Back to top button